De lekkerste theetjes die ook nog eens goed zijn voor je lichaam

Inmiddels zijn we ons ervan bewust dat groene thee goed voor ons is. Maar er zijn ook theesoorten die calorieën helpen te verbranden, ons ervan weerhouden naar die chocoladereep te grijpen en ons laten relaxen wanneer we ons gestrest voelen. Drink jezelf slanker, gezonder en gelukkiger met de volgende theesoorten:

Oolong thee

Oolong thee wordt in het buitenland vaak geserveerd naast grote maaltijden. Dat wijst er wel op dat de theesoort je helpt bij het afvallen en verbanden van calorieën. In Amerika is er een onderzoek gedaan en daarin werden mensen die oolong thee dronken vergeleken met mensen die gewone thee dronken. Wat bleek? De groep mensen die oolong thee dronken verbrandden 67 meer calorieën per dag.

Passiebloem thee

Wanneer je last hebt van zorgen en stress, probeer dan passiebloem thee. Het is een kalmerend kruid dat gebruikt werd door de Indianen om angstgevoelens te verminderen. Tevens werd het gebruikt tegen slapeloosheid. Voeg een paar druppels van passiebloem extract toe aan een heet drankje en het voelt net alsof je een uur hebt gemediteerd.

Pepermuntthee

Wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel en opstoppingen, probeer dan pepermuntthee. Het heeft een laxerende werking en daarom hoef je niet meer een gênant tripje naar de drogisterij te maken voor pilletjes.

Gemberthee

Gemberthee is je beste vriend wanneer je last hebt van hoofdpijn. Het heeft anti-inflammatoire bestanddelen, oftewel: het werkt ontstekingsremmend. Tevens werkt het goed tegen misselijkheid. Er is gemberthee te koop in de winkel, maar je kunt ook een stukje snijden en koken in heet water.

Groene thee

Het is drie uur ’s middags en je kunt alleen maar denken aan lekkere snacks. In plaats van gelijk je koelkast in te duiken, kun je een kopje groene thee zetten. In groene thee zitten namelijk plantenextracten, genaamd EGCG, die je direct een vol gevoel geven.

Valeriaan thee

Heb je last van slapeloosheid en lig je ’s nachts onwijs te woelen in je bed? Een kopje valeriaan thee lost je probleem op. Valeriaan is een kruid dat ook wordt gebruikt tegen spierpijn, angstaanvallen en opvliegers. Maar het kruid staat het meest bekend om zijn rustgevende werking.

Zwarte thee

Voor die dagen dat je vergeten bent een pepermuntje in te nemen, is er zwarte thee. De antioxidanten die erin zitten werken goed tegen de bacteriën in je mond. Helaas, het is geen vervanger voor je tandpasta, want net zoals koffie kan deze thee na een tijdje je mooie witte tanden verkleuren.

Reageer op artikel:
De lekkerste theetjes die ook nog eens goed zijn voor je lichaam
Sluiten