wpk-admin
wpk-admin Life 22 feb 2019

De manier waarop je wc-papier gebruikt zegt iets over hoe rijk je kunt worden

Grote kans dat jij niet eens nadenkt over hoe jij wc-papier gebruikt. Waarschijnlijk pak je ook een handvol papier van de rol en denk je er verder niet over na. Interessant, want dit schijnt meer te verraden over je persoonlijkheid dan je denkt.

Onze collega’s van Bedrock leggen het uit.

Allereerst heb je de twee traditionele kampen. De vouwers en de proppers. Je kunt je misschien voorstellen dat de vouwers de wat meer gestructureerde mensen zijn. Degenen die hun wc-papier proppen zijn wat rommeliger.

Over de rol

Maar naast je vouwstijl, is er ook nog de manier hoe je de wc-rol ophangt. En ook dat zegt meer dat je denkt. Volgens een onderzoek dat op PsyBlog verscheen, zegt dit best veel over hoe jij als persoon bent. Dit heeft Dr. Gilda Carle onderzocht, door 2000 mensen te bevragen. Wat bleek? Meer assertieve mensen hangen het uiteinde van het wc-papier aan de voorkant. Deze ‘over-de-rol-types’ zijn waarschijnlijk vaker leiders met een proactieve houding. Misschien zodat ze snel hun wc-bezoekje kunnen afronden, om zich vervolgens weer bezig te houden met belangrijke dingen?

Onder de rol

De wc-bezoekers die hun papier aan de achterkant van de rol hebben hangen, zijn vaak minder dominant, maar meer empathisch en flexibel. Volgens dit onderzoek zijn ze wat onderdaniger. Wanneer je dus een ‘onder-de-rol-persoon’ bent, schik je jezelf makkelijker naar anderen. Als we dit onderzoek moeten geloven, weliswaar.

Overigens verandert één op de vijf personen de wc-rol wanneer ze in een ander huis zijn. Als de rol dus niet op ‘hun’ manier hangt, draaien ze ‘m om. Vermoedelijk zijn dat vooral de over-de-rol-mensen.

Inkomensafhankelijk

Behalve gedragseigenschappen is ook je inkomen gelinkt aan je wc-papierstijl. De empathische houding die wordt gelinkt aan onder-rollers kan heel mooi zijn, maar volgens het onderzoek verdienen ‘onder-de-rol-personen’ wel minder. 73% van de mensen die 20.000 dollar of minder verdienen, waren onder-rollers. Terwijl 60% van de mensen met een inkomen van 50.000 dollar of meer over-rollers waren. Wat je wc-papier gedrag niet allemaal teweeg kan brengen. Weer wat geleerd.

Je kunt nu unicorn wc-papier kopen zodat je billen afvegen een magische ervaring wordt

Reageer op artikel:
De manier waarop je wc-papier gebruikt zegt iets over hoe rijk je kunt worden
Sluiten