Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 11 september 2019

De type mannen waar wij vrouwen altijd naar terug zullen gaan

We kennen allemaal een man die niet goed voor ons is. Hij is verre van ideaal en zijn gedrag al helemaal. En toch willen we altijd naar die man terug en kunnen we onszelf niet losrukken van hem..

Het zijn de mannen die ons het meeste laten voelen die we niet meer kunnen vergeten. De mannen die ons dingen aandoen die niemand zichzelf toewenst. Maar alsnog zijn dat wel de mannen die ons hart in vuur en vlam zetten. Het zijn de volgende mannen:

1. Hij gaat weg maar je zal altijd blijven wachten tot hij weer opduikt

Vanaf moment één hebben jullie avonden waar je samen tot de maan en weer terug gaat. Tenminste, zo voelt het. Elk moment dat jullie met elkaar doorbrengen is het beste moment dat je ooit hebt gehad. Je koestert hem, je hebt hem lief, en alles voelt zo goed. Jullie zijn samen magisch.

Tot hij opeens vertrekt en pas drie weken later weer opduikt. Maar natuurlijk neem jij hem terug, omdat het zo verslavend fijn is als jullie samen zijn. Tot hij weer verdwijnt, en weer opduikt. En uiteindelijk verdwijnt hij voor altijd en komt hij nooit meer terug. En ondanks dat de pijn na jaren weggesleten is, hoop je ergens nog altijd stiekem dat hij weer opduikt, dat hij je ooit weer ziet. Dat hij dan wel bewondering voor je heeft, dat hij wel naar je kijkt.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Mannendossier: 11 onverwachte dingen die mannen fantastisch aan ons vinden

2. Hij belt nooit en stuurt ook geen berichtjes, toch blijf je naar je telefoon staren iedere seconde

Hoevaak je ook op je telefoon kijkt, of je telefoon juist weglegt omdat je het niet meer kan handelen om geen berichtjes te krijgen, er komt geen belletje of appje binnen van hem. En ook al neem je je voor om zijn nummer te wissen, hem te blokkeren, of zelf nooit meer te antwoorden, op het moment dat hij een appje stuurt of je belt, neem je direct op en beantwoord je direct zijn berichtjes. En blokkeren is eigenlijk helemaal geen optie, stel je voor dat hij dan wel nét appt of belt.

3. Hij liegt tegen je maar toch geloof je hem iedere keer op zijn woord

De waarheid is keihard. En de waarheid is dat hij tegen je liegt. Keer op keer kom je erachter en toch doe je net alsof je het niet hebt gehoord. Je kunt de waarheid niet aan. Je hebt je al vaak genoeg afgevraagd of het nou écht zo erg is dat hij af en toe een ‘leugentje om bestwil’ vertelt. Ook al weet je als geen ander dat zijn leugens niet onder die categorie vallen. Soms sluit je je ook voor af, zodat het nieuws jou niet bereikt.

Maar iedere keer als hij weer naar je lacht, of bij je is, dan vergeef je het hem per direct. Je gelooft hem op zijn woord als hij belooft dat hij altijd de waarheid zal vertellen. En ondanks dat je weet dat de waarheid anders is, vertel je jezelf liever die leugen dan toegeven dat hij nooit zal veranderen.

4. Hij gaat vreemd maar toch denk je dat jij de enige bent

Zijn geur die opeens heel vrouwelijk is, hij heeft geen zin meer in je, je vindt rode lipstick op zijn blouse. Alle tekenen wijzen erop dat hij vreemd gaat. En dat is niet de eerste keer. Je hebt al vaker ontdekt dat hij je niet trouw is gebleven. En iedere keer gaat hij door zijn knieën en smeekt hij om vergevenis. De angst zit in jou, iedere keer als je niet weet waar hij is, of hij laat thuis komt ben je gelijk bang dat het weer raak is.

Maar iedere keer vertelt hij je dat je de enige bent. Dat die vrouwen er niet toe doen. Dat het een foutje was. Dat hij nu écht volwassen zal worden en toe is aan een vaste relatie. Hij is niets zonder jou. Maar helaas vergeet hij dat weer als hij in de kroeg of in een club staat.. en jij? Ook hiervoor sluit je je af en zorg je ervoor dat je het niet ziet. Wat niet weet wat niet deert?

5. Hij kwetst je keer op keer maar de pijn neem je voor lief

Iedere keer als hij je weer kwetst ga je door een emotionele rollercoaster. Eerst heb je ontzettende pijn, daarna volgt de woede, het onbegrip en het verdriet. Met alle moed die je nog over hebt probeer je hem er wéér bewust van te maken dat dit niet zo langer kan. Dat hij je pijn doet.

En dan kijkt hij je aan met grote ogen, hij slaat zijn armen om je heen en hij zegt dat je je niet zo moet aanstellen. Je kan toch wel tegen een stootje? Je krijgt een kus op je voorhoofd en hij trekt zijn jas aan. Hij gaat een biertje doen en dan is hij weg..

6. Hij toont nooit interesse en jij blijft maar zijn aandacht vragen en complimentjes geven

Hij weet waarschijnlijk niet eens wat je doet voor werk, of wat je echt leuk vindt. Hij vraagt nooit hoe het met je gaat, hoe je dag was, of wat je nog gaat doen. Hij vergeet je verjaardag, neemt nooit iets voor je mee, en als jullie al op date gaan dan is het naar je minst favoriete restaurant omdat hij die wel zo lekker vindt.

Je kijkt naar je vriendinnetjes die ideale vriendjes lijken te hebben. En toch probeer je zelf nog alles uit die van jou te halen. Je vraagt altijd hoe het met hem gaat, hoe hij zich voelt, of hij blij is. En je blijft wachten tot de dag dat hij dat ook aan jou gaat vragen. Want die gaat komen, toch?…

Reageer op artikel:
De type mannen waar wij vrouwen altijd naar terug zullen gaan
Sluiten