De meest gestelde beautyvragen van 2014, mét antwoord

Er zijn nu eenmaal een aantal beautyvragen waar we maar op kunnen blijven zoeken. Vaak omdat er niet echt één duidelijk antwoord op te vinden is. Toch hebben wij ons best gedaan om de meest gezochte beautyvragen van 2014 voor jullie op een rijtje te zetten én te beantwoorden. Nog andere vragen? Schroom niet het ons te laten weten!

1. Hoe kom ik van mijn acné af?

Geen wonder dat deze vraag op de lijst is beland, want bijna iedereen kampt wel eens in zijn leven met acné. In welke gradatie dan ook. Helaas is het maar wat moeilijk om via het internet er achter te komen wat de achterliggende oorzaak is van je acné. Tips en tricks op het gebied van acné vind je hier, net als onze column over het leren leven met acné.

2. Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?

Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt geheel af van bijvoorbeeld je haartype of de hoeveelheid dat je aan haarproducten gebruikt. Wanneer je een vettige hoofdhuid hebt, zul je waarschijnlijk vaker je haar moeten wassen dan iemand die hier minder last van heeft. Het dus is een erg persoonlijk iets en ook iets wat je enkel zelf kunt ontdekken. Om de dag of om de twee dagen is voor de meeste dames gemiddeld.

3. Wat is BB Cream?

BB creams zijn onze vriend. Vaak bevatten deze crèmes een SPF en anti-aging ingrediënten en zorgen ze ook nog eens voor een gezond tintje over ons gelaat. Meer weten over BB cream (en dan ook meteen maar CC cream)? Check het hier.

4. Hoe maak je je make-up kwasten schoon?

Vieze kwasten zijn de duivel op het gebied van huidaandoeningen. Hoe maak je ze dan goed schoon? Met een warm badje Zwitsal. Je kwasten zijn erg gevoelig en daarom moet je ze ook als je babytjes onderhouden. Officieel hoef je de meeste kwasten slechts maandelijks te wassen, maar wanneer je last hebt van bijvoorbeeld acné kunnen we je aanraden een extra sopbeurt er tussenin te plannen.

5. Hoe kom ik van mijn wallen af?

Voor dit kwaaltje hebben wij gelukkig het perfécte artikel online staan. Vallen ze echt niet meer te redden? Probeer dan Martine’s ultieme camoufleertip.

6. Hoe kom ik van mijn grote poriën af?

Tja, ook deze heeft de lijst gehaald. Zichtbare poriën zijn een kwelling maar helaas niet geheel te verbloemen. Dingen die wij onder anderen goed vinden helpen zijn het goed schoonhouden (uitknijpen die handel), scrubben, stomen, tonic gebruiken en maskertjes met banaan, aspirine, yoghurt en honing. Afpoederen en zie je poriën verkleinen als sneeuw voor.. nouja, je weet wel.

7. De perfecte wenkbrauw

Inmiddels de droom van misschien wel iedere vrouw. Echter is het probleem dat vrijwel iedere vrouw een andere wenkbrauw adoreert. Wel hebben we een video voor je waarin we allemaal onze eigen wenkbrauwroutine stap voor stap uitleggen. Nog niet voldaan? Lik dan je vingers af bij de mooiste wenkbrauwen van Instagram.

8. Hoe breng ik foundation aan?

Dat legt Lot je tot in de puntjes uit in deze video. Enjoy!

Reageer op artikel:
De meest gestelde beautyvragen van 2014, mét antwoord
Sluiten