Oh yes! Er bestaat een leuke variant van ongesteld zijn

Ongesteld zijn is niét leuk. De gelukkigen onder ons hebben er weinig last van, de pechvogels des te meer. Maar wist je dat er ook een leuke variant bestaat? Wij leggen je graag alles uit over ovusteldheid:

Wanneer begint het?

Het begint allemaal veertien dagen na de eerste dag van je menstruatie. Dan barst er een enorme hormonale bom binnen ons los die zorgt voor ondernemingen zoals onder andere shoppingspree’s. Het heeft invloed op wat we dragen tot op hoe we lopen. De ene vrouw wordt competitief, de andere vrouw een flirt.

Onoverwinnelijk

We zitten lekkerder in ons vel en hebben we meer energie. Sommige vrouwen beschrijven het zelfs als een periode van onoverwinnelijkheid. Het gevaar van dit gevoel is vervolgens wel dat als je afspraken gaat maken voor later op de week (promotie vragen bij de baas, ieks) je dan die opgeborrelde zelfverzekerdheid weer verloren bent. Maar bedenk dan dat de stap zetten ook al het halve werk is.

Jij op je allermooist

Nog een pluspunt, op het moment dat wij op ons vruchtbaarst zijn, trekken we mooie mannen aan. Daarom kiezen we in deze periode ook kleding uit die onze curves ten goede komen. We proberen er op ons aantrekkelijkst uit te zien. We willen gewoon even de beste zijn en aandacht krijgen van de lekkerste man van het kantoor. Who can blame us?

Weer verliefd

Ook blijkt het effect te hebben op hoe erg we onze boyfriend adoreren. Zo kun je de hele week de pest aan hem hebben, maar wanneer de ovulatie aanklopt kan meneer ineens weer in een positief daglicht worden bekeken. Die arme mannen, wat zijn ze toch eigenlijk afhankelijk van onze chemicals.

Wat we hier van kunnen leren? Zet die wekker in je agenda veertien dagen na je eerste menstruatiedag en maak er gebruik van. Voel je een winnaar en pak die kansen aan die je normaal te eng vindt om alleen al te overdenken. En bedenk ook, als jij je op zo’n dag zo goed kan voelen, kun je dat ook op dagen dat je hormonen niet alle kanten op springen. Have a little faith in yourself ladies!

Reageer op artikel:
Oh yes! Er bestaat een leuke variant van ongesteld zijn
Sluiten