De nieuwste sporttrend heet woedeyoga en het is fucking ontspannend

In stilte in de lotushouding zitten en soepel de zonnegroet uitvoeren, het kan heel ontspannend zijn. Maar als het voor jou te tam en te zweverig is, dan hebben we de ultieme vorm van yoga voor je ontdekt. Het heet rage yoga of woedeyoga en je mag er vloeken, schelden én alcohol drinken.

Ja, woedeyoga druist in tegen alles waar alle andere vormen van yoga juist voor staan. Maar volgens initiatiefneemster Lindsay Istace uit Canada, bevrijd je jezelf van je innerlijke demonen als je flink roept en tiert.

Ontspannen door te vloeken

Lindsay kwam op het idee toen haar relatie stuk liep. Tijdens een yogasessie gooide ze al haar frustraties eruit door te vloeken en te gillen. En het luchtte enorm op. Omdat het zo goed werkte, besloot ze de sport professioneel aan te pakken. Inmiddels heeft ze les in een café. De deelnemers krijgen na afloop korting op een biertje in de kroeg.

Toegegeven, het is best lekker om af en toe behoorlijk te schreeuwen en te vloeken als niet alles vlekkeloos verloopt. Je kropt niet al je emoties op, maar ontdoet jezelf van boosheid en stress. Daarom: gooi alles waar je mee zit eruit. Of je nou de downward facing dog doet of niet.

LEES OOK: Waarom mensen die vloeken de allerbeste vrienden zijn

Reageer op artikel:
De nieuwste sporttrend heet woedeyoga en het is fucking ontspannend
Sluiten