De nieuwste trend op haargebied is ‘Instagram haar’

Pastelkleuren in je haar zijn nog steeds hot. Maar wanneer je een beetje klaar bent met de My Little Pony kleurtjes kun je nu een variant proberen die geïnspireerd is op Instagram filters.

De haarverf is van Wella Professionals en heet Instamatic. Het is een semi-permanente kleuring wat inhoudt dat de kleur niet heel diep doordringt in de haarschacht maar goed blijft hangen in de haarschubben. Het voordeel hiervan is dat de kleur langzaam verdwijnt en dat je niet tot nauwelijks last hebt van uitgroei.

Mix & match

Het unieke aan de Instamatic haarverf is dat je meerdere kleuren tegelijkertijd in je haar kunt verven zonder dat ze in elkaar overlopen. Hierdoor kun je prima mixen en matchen.

Kleuren

De zes verschillende kleuren zijn soft en mat. Hou je van lekker felle en uitgesproken kleuren dan is dit niks voor jou. Ben je echter gek op het combineren van unieke kleuren en zelf een ‘ontwerpen’ maken zijn deze kleuren perfect voor je. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil; met één kleur kun je mooie highlights maken en met meerdere kleuren kun je een dynamische, diepe look creëren.

Verschil

Door de kleur tien minuten in te laten trekken krijg je een zachte waas, met twintig minuten inwerktijd wordt de kleur een stuk feller. Het maakt ook uit of je de kleur op nat of op droog haar aanbrengt. Op droog haar wordt de kleur heel helder, op nat haar is de kleur wat meer verspreid. Maar de kleuren blijven mat en soft qua uitstraling.

De kleuren pakken het beste op licht haar omdat ze zo soft zijn. Brunettes zullen niet heel veel van de kleur zien. Wanneer je als brunette toch een pasteltint wil proberen overleg dan eerst met je kapper hoe je het mooiste resultaat krijgt.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
De nieuwste trend op haargebied is ‘Instagram haar’
Sluiten