De oplossing voor een stralende huid: komkommer in je water

Een stralende huid, wie wil dat nou niet? Mocht je elke maand het gevoel hebben dat je naar de schoonheidsspecialist wil rennen, is dat nu verleden tijd. Ook met eigen hulp kun je je huid verbeteren. Voeg één element toe aan je dagelijkse portie water en je merkt meteen dat het enorm veel voordelen kan hebben: komkommer. Naast dat het je een stralende huid geeft, heeft komkommer ook nog andere voordelen. Maar waarom is komkommer zo goed voor je huid?

Komkommer heeft een hoog watergehalte

Komkommers bestaan voor 95 procent uit water. En wat is de beste vriend van een gezonde huid? Jawel, water. Water in combinatie met komkommer is de ideale combinatie voor een stralende huid. Plus, het maakt je glaasje water ook nog iets lekkerder.

Ontstekingsremmend

Komkommers bevatten sicilica wat acné tegenhoudt. Het houdt de huid soepel, zacht en vol. Niemand zit te wachten op een puistje, net wanneer je vrijdag een date hebt. Oplossing, de hele week water en komkommer en weg zijn je ontstekingen.

Een jonge stralende huid

Komkommer houdt de huid jong. Naast dat het vitamine A, C en K bevat wat goed voor je is, zorgt komkommer ook voor een jonge huid. Dit komt doordat het magnesium en kalium bevat. Het is niet voor niets dat er in gezichtsmaskers vaak genoeg komkommer wordt verwerkt.

Een egale huid

Komkommer helpt huidirritaties te verzachten en laat zwellingen afnemen. Daarnaast wordt het ook gebruikt tegen gezwollen ogen en verbranding. Wordt het de ene keer gebruikt wanneer je te lang in de zon hebt gelegen, kan het ook voor verkoeling zorgen in je water.

LEES OOK: Zo laat je je vette huid glanzen zonder te glimmen

Reageer op artikel:
De oplossing voor een stralende huid: komkommer in je water
Sluiten