Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 15 feb 2019

De origineelste drankspelletjes om je weekend mee te beginnen

Bijna iedereen kent het fenomeen ‘Oh neeee, ik zit in de bus’ waarschijnlijk wel. Mocht je het niet herkennen, geeft niks, maar we bedoelen hier geen echte bus mee maar een drankspelletje. Met deze originele drankspelletjes ben jij klaar om het weekend echt goed van start te gaan.

Ben je van plan om dit weekend gezellig drankjes te doen met je vriendinnen, maar heb je bussen en beerpongen inmiddels wel een beetje uitgespeeld? Dat komt goed uit, want we hebben vijf leuke en iets minder bekende drankspelletjes voor je op een rijtje gezet.

Vijf drankspelletjes die je waarschijnlijk nog niet kent

1. Paardenrace

Paardenmeisje of niet, van dit spel word je erg fanatiek.

Benodigdheden: kaartspel zonder jokers

Uitleg: Op tafel worden de vier verschillende asen naast elkaar gelegd. Dit moeten de paarden voorstellen. Daarnaast liggen er zes kaarten in verticale lijn.

Van tevoren kies je welk paard van jou is en hoeveel slokken je hierop inzet. Die slokken moet je zelf eerst ook drinken, want ja je hoort wel te investeren.

De rest van de kaarten leg je op een stapel waarbij je steeds één plek naar voren gaat als jouw paard wordt gedraaid. Dus heb jij op paard Billy, de hartenaas, ingezet en er wordt een harten getrokken mag hij vooruit.

Als alle paarden voorbij een dichte kaart zijn (de verticale kaarten), gaat deze open. Het paard van deze kleur moet weer één stap terug. Het paard dat als eerste over de finish komt wint. De slokken die zijn ingezet op het paard mogen dan worden uitgedeeld.

Iets uitbeelden of tekenen

Een spel dat je vroeger vast wel een keertje hebt gespeeld met je familie of vrienden. Maar ook een spel die je dus om kan toveren tot een geweldig drankspel.

Benodigdheden: Papier, pen en timer

Uitleg: Er worden teams gemaakt waarbij er om de beurt iemand iets gaat uitbeelden of tekenen. Je kan van tevoren zelf ideetjes bedenken maar er staat ook genoeg op internet.

Vervolgens gaat de tijd in en moet het andere teamlid raden wat je uitbeeld of tekent. Zodra het goed geraden is, kijk je naar hoelang je er over hebt gedaan.

Voor elke twintig seconden die voorbij zijn gegaan moet je een slokje van je drinken nemen. Mocht je teamgenootje na een paar rondes zoiets geks uitbeelden dat je het echt niet meer weet, moet het hele team een shotje nemen.

Girls party game

Lekker met de meiden. Dit spel heeft alles in één voor een gezellig meidenavondje.

Benodigdheden: For The Girls Party Game van Urban Outfitters.

Uitleg: Dit spel weet wat je nodig hebt om een geslaagde avondje te hebben met je vriendinnen. Het bevat allerlei kaarten met de verschillende spellen, waardoor je dus veel afwisseling hebt.

Van het spel ‘Ik heb nog nooit…’ tot ‘Truth or dare’. Ook bevat het kaarten waarop er een scenario is bedacht en je moet aanwijzen wie dit als eerst zou uitvoeren of overkomen. Diegene moet dan drinken. Het spel heeft zes verschillende spelletjes in één, dus vervelen ga je je waarschijnlijk niet.

Dilemma spel

Benodigdheden: Het dinsdag dilemma spel of bedenk zelf dilemma’s.

Uitleg: Dit is leuk om te doen in een groep met meer dan vier personen. Om de beurt geef je een dilemma aan en iedereen moet hierbij stemmen.

Bijvoorbeeld ‘Elke keer als je aan kaal iemand ziet, moet je over zijn bol aaien’ of ‘Elke keer als je in de rij staat bij de kassa moet je de polonaise uitvoeren’. Mocht je voor de eerste optie gaan dan steek je je hand in de lucht, voor de tweede optie juist naar beneden.

Heb jij de keuze gemaakt die in de minderheid is, dan wordt dat drinken. Een leuk spel om iedereen weer op een heel ander manier te leren kennen.

Lasergame

Houd je meer van iets interactiefs? Dan is dit spel helemaal top om een leuke avond te beleven. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd.

Benodigdheden: Laserpistooltjes van ASOS.

Uitleg:
Dit kan buiten, maar ook binnen als je een beetje een groot huis hebt. Geef iedereen een eigen lastertag en beginnen maar.

Ben je afgeschoten? Dat betekent een shotje drinken en vervolgens ben je weer in het spel.

Houdt jij vooral van een avondje dansen? Dan is dit spel juist misschien wat voor jou.

Haha! Twerk Pong bestaat echt en je krijgt mega gespierde billen van dit drankspel

Reageer op artikel:
De origineelste drankspelletjes om je weekend mee te beginnen
Sluiten