Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 5 mrt 2015

De perfecte nudes en messy hairdo’s voor een perfecte ‘just out of bed’ look

Konden we allemaal maar iedere ochtend opstaan met ons haar in een perfecte messy hairdo, en met een ultiem flawless gezichtje inclusief prachtige glow. Maar helaas zitten niet alle ochtenden mee. En dan komt de kunst van de perfecte look maken die zo nude mogelijk lijkt, ook al is 'ie dat stiekem niet.

Hoe maak je dan nou perfecte nude look? Hoe zorg je ervoor dat je er zo uitziet dat het lijkt alsof je niets aan jezelf hebt gedaan maar er wel mooier en gezonder dan ooit uitziet? Zo.

1. Foundation

Belangrijk voor een flawless gezicht is een egale huid. Heb je die niet van jezelf? Gebruik een lichte foundation die wel iets dekt. Lotte heeft hier onze absolute favoriet Sensai Lasting Velvet Fluid Finish op. Een zachte foundation die samensmelt met je huid. Gebruik de Lasting Velvet als je een gemengde of vette huid hebt en de ‘gewone’ Fluid Finish voor een droge en/ of normale huid.

2. Blush

’s Ochtends kun je nog een vrij bleke huid hebben. Pas op met bronzing powder. Dit kan al teveel lijken alsof je echt in de weer bent geweest met make-up. Gebruik liever een peachy blush die je aanbrengt op de appeltjes van je wangen. Hierdoor lijkt het alsof je met een gezonde glow en kleur bent opgestaan. Zoey gebruikt hier de Sensai Cheek Blush – SOHI.

3. Ogen

Dit nudepalette van Clinique is to die for. Het is één van de vijf paletten van de Wear Everywhere Neutral palettes. Deze variant is de Sahara Sand. Er zijn nog vier andere palettes verkrijgbaar. Wij waren direct verliefd op de prachtige nude tinten. Door een lichte shimmering aan te brengen lichten je ogen mooi op en zie je er nog wakkerder uit.

Een andere prachtige nudekleurige oogschaduw is de Creamy Eyes #129 van Ellis Faas Cosmetics. De oogschaduw is liquid maar ontzettend zacht. Het geeft je ogen een mooie egale kleur. Ook hierdoor lijk je wakkerder en krijg je gelijk nog meer een flawless gezicht doordat ook je ogen één egale kleur zijn.

4. Lippen

Laat je lippen stralen door een gloss. Ook al zie je dan natuurlijk wel dat je iets op hebt, je lippen mogen best een beetje glanzen. Gebruik kleuren die al in je gezicht zitten. Zoals deze rode gloss van Clinique die Martine op heeft (Long Last Glosswear #33 Cupid’s Bow). Het maakt je lippen een tintje roder dan ze van zichzelf zijn waardoor je direct het effect krijgt dat je al lang wakker bent. Het geeft je gezicht direct de uitstraling van een powervrouw.

Je kunt natuurlijk ook voor een lipstick gaan die iets minder glimt, zoals Zoey heeft gedaan. Zij heeft gekozen voor een nudekleurige lipstick van Sensai (The Lipstick #6 Niro). Deze lipstick geeft je lippen net even een tintje waardoor ze wat minder grauw lijken zoals soms gebeurd in de ochtend.

Fotografie: Boje Ploeg

Reageer op artikel:
De perfecte nudes en messy hairdo’s voor een perfecte ‘just out of bed’ look
Sluiten