Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 29 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Oh yeah! De mannenpil verschijnt over 10 jaar ein-de-lijk op de markt

In other news… de mannenpil kan over tien jaar ein-de-lijk op de markt verschijnen. Wait, what?! Dat zou betekenen dat wij vrouwen over een aantal jaar worden verlost van de pil die bij veel meiden voor vervelende bijwerkingen zorgt. De mannenpil is nog volop in ontwikkeling maar de onderzoekers voorspellen veel goeds.

Er is al vaker gespeculeerd over de komst van de mannenpil maar nu lijkt er in de farmaceutische wereld echt een doorbraak plaats te vinden. Zij achten het namelijk zeer waarschijnlijk dat over tien jaar de mannenpil echt een ding is.

De pil voor mannen

De pil voor mannen heeft de officiële ‘safety tests‘ gehaald en kan dus in een gunstig geval in 2029 op de markt verschijnen. Onderzoekers van het Los Angeles Biomed Research Institute hebben geconcludeerd dat de pil veilig genoeg is en we zijn daardoor een stap dichterbij de komst van een nieuwe vorm van anticonceptie voor mannen.

De mannenpil (nu nog 11-beta-MNTDC genoemd) wordt net zoals de vrouwenpil dagelijks geslikt om een eventuele zwangerschap te voorkomen. Volgens onderzoekers zorgt de mannenpil voor een verminderde spermaproductie (zonder dat het libido daardoor lager wordt).

Mannenpil: ja of nee?

De vraag blijft natuurlijk of de mannenpil een ideale oplossing zou zijn. Je legt de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij de man en eerlijk is eerlijk, als hij de pil een keertje vergeet zit alsnog jij met het probleem. Toch zijn er absoluut situaties te bedenken waarin het niet zo gek zou zijn als de man aan de pil zou gaan.

Of de mannenpil daadwerkelijk over tien jaar in de apotheek verkrijgbaar is, is nog even afwachten natuurlijk. Maar goed, als de optie er is krijgen we er toch een nieuwe mogelijkheid bij om onszelf te beschermen.

Slik jij al járen de pil? Dit is wat het met je hersenen doet.

Pretty52

Reageer op artikel:
Oh yeah! De mannenpil verschijnt over 10 jaar ein-de-lijk op de markt
Sluiten