Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 9 dec 2015

Dit is waarom het heel normaal is een kast vol kleding te hebben maar toch niets om aan te trekken

Je hebt van die dagen dat je maar blijft staren naar je kledingkast, maar je vindt niets leuk. Of je hebt het de vorige keer al aangehad. Of het is te koud. Of het is gewoon niet mooi. Pf, kledingcrisis. Hoe kan dat?

Het is een vicieuze cirkel

Je hebt niets om aan te trekken, dus koop je nieuwe dingen. Hierdoor heb je nóg meer keuze en is het nóg moeilijker om te bepalen wat je aantrekt. Waardoor je weer nieuwe items wilt kopen en je het nog steeds niet weet. Nou ja, je snapt ‘m.

Je vindt je eigen kledingkast niet leuk

Je eigen kleding heb je al te vaak gezien, zelfs als je die kledingstukken nauwelijks hebt aangehad. Kortom, ze vervelen een beetje. Iedere ochtend sta je opnieuw voor je kast, iedere dag zie je opnieuw je kledingstukken hangen en op een gegeven moment raak je gewoon een beetje uitgekeken.

Of je hebt een andere maat

Het is heel normaal om soms wat zwaarder te zijn en soms wat lichter. Maar het is niet normaal dat je kleding van toen je zestien was nog bewaart in de hoop dat je ooit weer in die ultra strakke broek past. Laat het gaan. Doe het weg. Die kledingstukken maken het namelijk alleen maar nóg lastiger om een keuze te maken. Plus, het geeft je frustratie dat je niet in die stukken past, terwijl je ze nú wel aan zou willen hebben.

Je hebt teveel basic items maar geen statement piece

Iedere keer komen we in de verleiding om nog een basic trui, shirtje of broek te kopen. Omdat het overal mee te combineren valt en altijd goed zit. Maar als je een beetje extra wil opvallen vandaag en je ziet alleen maar witte shirtjes en blauwe spijkerbroeken in je kast hangen, heb je al snel het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken omdat niet dat ene kledingstuk ertussen hangt dat jouw persoonlijkheid vandaag vorm gaat geven.

Het weer werkt niet mee

Sommige kledingstukken zijn reuze leuk, maar je hebt er gewoon weinig aan. Vanwege het weer. Zo waren coltruien zónder mouwen een tijdje hip. Wanneer trek je dat aan? Toch heb je ‘m gekocht, maar je wil er nu niet meer aan denken. Logisch ook.

De temperatuur wisselt

Binnen is het koud, maar buiten loeit de verwarming. Dat voedt onze behoefte aan laagjes. Maar dat vest hadden we de hele week al aan. Waarom heb je niet meer vesten gekocht dit seizoen?

Onmogelijke combinaties

Er bestaat ook een kans dat jouw hele kast volhangt met items die stuk voor stuk fantastisch zijn maar onmogelijk om te combineren. En dan? Je hebt hoogst waarschijnlijk een paar favoriete combinaties maar daarna is het gedaan met de opties. En als je die opties al op maandag, dinsdag en woensdag hebt aangehad, is het logisch dat je de rest van de week niet meer weet wat je aan moet trekken.

Je wilt je kleden voor verschillende gelegenheden

Je hebt eerst een vergadering, dan een lunchafspraak en na je werk ga je uit eten met vriendinnen. Je zoekt te veel in één outfit. Het is bijna onmogelijk om kleding te vinden die voor alle, álle gelegenheden kunnen.

Oké, dit zijn al met al genoeg redenen om te shoppen.

Reageer op artikel:
Dit is waarom het heel normaal is een kast vol kleding te hebben maar toch niets om aan te trekken
Sluiten