Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 11 januari 2019

De reden waarom we telkens weer vallen voor die foute maar o-zo sexy man

Hij is zo sexy. Zijn kaaklijn, de kleine plooitjes bij zijn lippen als hij lacht, hoe zelfverzekerd hij loopt en dat hij alles lijkt te begrijpen van de wereld. Maar je weet dat hij niet goed voor je is. Hij geeft niet om vrouwen, hij verslijt ze. Alsof het wegwerpscheermesjes zijn. Hij is vooral vol van zichzelf. En toch krijg je geen genoeg van hem, de foute man.

Als hij naar je lacht voel je je bijzonder. Als hij je aanraakt voel je het warm worden van binnen. Je benen voelen week, je lijkt wel een schoolmeisje. Hij is flirterig en speels, geeft niet gemeende maar wel ego-strelende complimentjes. En het enige waar je aan kunt denken is dat hij je tergend langzaam gaat uitkleden.

Je hoopt natuurlijk dat hij een blijvertje is. Maar dat zijn ze nooit, de foute mannen. Je hoopt dat jij die ene vrouw bent, waarvoor hij verandert. Die vrouw waar hij trouw aan blijft, maar zonder zijn sexappeal te verliezen.

Dat is een illusie. Dat weet je wel, diep in je hart. Maar je kunt er niets aan doen. Vrouwen hebben namelijk een zwak voor mannen die narcistische eigenschappen hebben. Zo luidt de conclusie van een Brits onderzoek.

Foute mannen zijn hot

Narcistische mannen zijn geen romantische lovers voor de lange termijn. Ze zijn misschien wel oprecht in je geïnteresseerd, maar ze hechten zich niet aan je. Ze zijn ontrouw. Wat heb je daar nou aan?

Wetenschappers van het Hartpury College in Engeland vroegen zich dat ook af. Ze ondervroegen daarom 146 Britse vrouwen tussen de 18 en 24 jaar oud. De vrouwen vertelden hoeveel dating ervaring ze hadden en of ze in de toekomst wilden trouwen. Ook vulden de vrouwen vragenlijsten in waaruit bleek hoe aantrekkelijk ze narcistische eigenschappen van een man vinden.

Uit het onderzoek kwam een opvallende conclusie. Vrouwen met meer ervaring én die verlangden naar een huwelijk, vonden de narcistische mannen het meest hot. Vrouwen weten wel dat narcisme nare kanten kan hebben, maar toch associëren ze het met status en rijkdom.

Daarom zeggen we: ga met hem mee. Ga er voor. Geniet er van zo lang het duurt. En daarna kun je de bad guy beter zo snel mogelijk vergeten. Het was fijn, het was lekker, maar nu het is klaar.

Wat vrouwen echt willen? Waar wij ontzettend blij van worden?

Soms vragen we het ons wel eens af. Weten mannen nu echt niet waar ons hart van overslaat? Klik op de foto om te lezen waar vrouwen écht blij van worden. gelukkig

Personality and Individual Differences

Reageer op artikel:
De reden waarom we telkens weer vallen voor die foute maar o-zo sexy man
Sluiten