Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 12 feb 2018

Game on! Van de Sims spelen word je gelukkiger en dit is hoe het zit

Vroeger zat je niet achter je computer online te shoppen of series te kijken. Toen was je ongetwijfeld alleen maar bezig met het bouwen van de mooiste huizen voor het meest perfecte gezinnetje. De Sims was in die tijd de bom en eigenlijk nu nog steeds.

Het spel de Sims heb je waarschijnlijk ver achterin de kast met al je oude copmuterspellen verstopt. Als dat zo is, dan haal het spel maar weer snel tevoorschijn.

De Sims spelen is gezond

Want het is weer tijd om mensen te laten verdrinken in zwembaden (sorry not sorry), te zoenen met iedereen die je maar wil en een talent te creëren op een piano.

Volgens psychoanalyticus Steve McKeown, iemand die onderzoek doet naar bewuste en onbewuste psychologische processen, is het namelijk zo dat het spelen van computerspellen die lijken op het echte leven ons gezonder én gelukkiger maken.

Door het spelen van de Sims, kom je even los van alle stress die de werkelijkheid met zich meebrengt. Jij bent dan degene die de controle heeft van een ander ‘leven’. En het is heel gezond om even weg te glippen uit alle spanningen die je misschien nu wel met je meedraagt. Bovendien werkt het spel ook goed voor je creativiteit.

Dit allemaal samen zorgt ervoor dat een potje Sims je in feite heel gelukkig maakt. Daar hoort wel één kanttekening bij: Het werkt niet als je het spel gebruikt om aan de realiteit te ontsnappen. Om te ontsnappen aan negatieve gedachtes en emoties.

Reden genoeg om het spel er weer bij te pakken. Oh, en vergeet dit artikel vooral niet ook nog even aan je ouders te laten zien. Want wat waren we vroeger eigenlijk al goed bezig.

Reageer op artikel:
Game on! Van de Sims spelen word je gelukkiger en dit is hoe het zit
Sluiten