De statement lip maakt een comeback deze herfst en zó maak je hem:

Yes! De statement lip is back! De nude lip mag weer een stapje opzij doen, want hoe opvallender de lip deze herfst, hoe beter. Met deze tips maak je de perfecte knallende lip:

1. Kies de juiste tint

Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kom je er nu achter welke tint het beste bij jou past? Vaak is het zo dat zachte roze tinten het mooi doen bij blondines, rode en oranje tinten mooi staan bij brunettes. Donkerdere tinten, zoals paars en bruin, mengen juist weer mooi met een donkere huid. Maar denk niet dat een donkere lip niet knalt bij blond haar. Of een oranje lip. Experimenteren is het beste wat je kunt doen, maar als je een snelle keuze moet maken doet rood het altijd goed.

2. Breng het direct aan vanaf de stift

Hm, dus toch geen kwastjes? Make-up artist Nick Barose raadt aan om het toch gewoon recht toe recht aan te stiften. Zo pakt het meteen de kleur zonder dat je met je kwastje moeilijk laagjes gaat proberen aan te brengen. Wel kun je een kwastje gebruiken voor de mondhoeken aangezien deze nog wel eens te dik worden aangezet bij direct aanbrengen. Wij gaan het uitproberen want een kwastje schijnt juist de levensduur van je lippenstift te verlengen.

3. Netjes achterlaten

Om te zorgen dat je, nadat je de perfecte lip hebt gestift, geen ‘veertjes’ krijgt (ja je weet wel, die vage lijntjes lippenstift die ineens omhoog kruipen na een avondje stappen), kun je het beste gebruik maken van een transparante lipliner. Toch geknoeid? Werk dan de restjes weg met een wattenstaafje en optioneel een beetje concealer.

Reageer op artikel:
De statement lip maakt een comeback deze herfst en zó maak je hem:
Sluiten