Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Life 13 aug 2016

De toekomst is hier: er is een bikini die je vertelt wanneer je verbrandt

De bikini bestaat al 70 jaar. En om de zoveel jaar krijgt het een iets andere look. Maar nu heeft het zelfs een extra functie gekregen. Door gebruik van moderne technologie kan je bikini je beschermen tegen UV-straling. Je bikini zorgt ervoor dat jij een seintje krijgt als je dreigt te verbranden. Zo vergeet je je nooit meer in te smeren.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, je komt van het strand en bent zo rood als een kreeft. Niet prettig. Maar daar is de connected bikini en die gaat voorkomen dat je verbrandt.

Vodafone zwemkleding

De connected bikini is voorzien van UV-sensoren. En deze sensoren meten de blootstelling aan UV-licht. Via een notificatie op je telefoon word je eraan herinnerd om je nog eens goed in te smeren of uit het zonlicht te gaan. Daarnaast geeft je bikini ook een lichte trilling in het bikinibandje van je top of broek.

Europese enquête

Voorafgaand het design van de connected bikini is er een Europees onderzoek gehouden. Hierbij werd er door heel Europa een enquête verspreid. Wat bleek? Bijna de helft van alle respondenten gaf aan zich tijdens de vakantie niet goed in te smeren.

Toen werd gevraagd of ze een notificatie wilde ontvangen met een herinnering antwoordde 76% met ja. En daar speelde Vodafone handig op in door deze bikini te ontwerpen. Ja je leest het goed, er zit geen fashion brand achter deze briljante uitvinding, maar een telefoonprovider. En die zijn we nu heel dankbaar.

Voor hem en voor haar

Geen zorgen. Ook the boyfriend zal niet meer verbranden. Naast de connected bikini komt er namelijk ook een connected zwembroek. En die werkt precies hetzelfde als de bikini.

De toekomst anno nu

Zo zie je maar weer. Je telefoon kan dus ook verbonden worden met alledaagse consumentenproducten. Zou 2016 echt het begin van de toekomst zijn?

Mocht je een smart bikini aan willen schaffen dan kun je nog even een jaartje wachten. In 2017 komt hij op de markt. Bekijk alvast een sneak preview in het filmpje hieronder.

Meer lezen over producten van de toekomst? Zie dan ook: De bh van de toekomst: Deze bh kan borstkanker voorspellen

Reageer op artikel:
De toekomst is hier: er is een bikini die je vertelt wanneer je verbrandt
Sluiten