Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 26 sep 2014

Uitdaging: Afvallen is letterlijk door de zure appel heen bijten

Week één, jou kan ik wegstrepen van de kalender. Vorige week begon ik vol goede moed aan mijn dieet. Na een intake bij NewFysic waar alles werd gewogen en opgemeten had ik mijn persoonlijke voedingsplan te pakken. Confronterende cijfers op de weegschaal zorgen stiekem voor extra motivatie. Zeg maar doei rolletje hier, rolletje daar.

Appeldag

Wat ik nog niet wist is dat je eerst moet ontgiften. Weg met al het overbodige vocht, weg met de slechte stoffen in je lichaam. En dat doe je door middel van een ‘appeldag’. Ja, geluksvogel als ik ben mocht ik de eerste dag genieten van vijf tot zeven zure Granny Smit appels. Dol op appels? Wacht maar tot je in die zesde zure rakker bijt. Appels zijn met stipt gedaald tot de laagste rang van mijn favoriet fruitsoorten.

Luie donder

Dag twee. Appels? Hoppakee weg ermee. Tot nooit meer ziens. Hallo normaal ritme. Vijf keer per dag eten, of zes. Ontbijt, lunch en diner plus twee of drie tussendoortjes. Normaal deed ik dit niet. Twee of drie keer per dag was voor mij normaal. Opeens moet ik 100 keer op een dag naar het toilet. Zelfs ‘s nachts. Enorm vervelend dat ik net wakker werd uit een droom waarin ik met Ryan Gosling.. ach laat ook maar.

42 gram

Ik kom erachter dat ik mijn favoriete gerechten nog gewoon kan maken. Wat nieuw is? Afwegen. Ik heb alleen geen weegschaal in de keuken dus alles moet op gevoel. Niet verder vertellen. Misschien heb ik ergens wel 42 gram van genomen in plaats van 40.

Supplementen

Nu even een kleine waarschuwing. Heel serieus. Kenmerkend voor NewFysic is namelijk dat je naast je drie maaltijden en twee of drie tussendoortjes supplementen neemt om te zorgen dat je je dagelijkse portie benodigde stoffen en vitamines binnenkrijgt. Neem nooit zomaar pillen. Al helemaal geen afslankpillen. Ik slik supplementen die passen bij mijn dagelijkse behoefte. Deze supplementen zijn natuurlijk en bevatten dus geen rotzooi. En ik krijg ze onder begeleiding. Koop het nooit zomaar en vraag advies.

Mijn gewicht

En nu, het weegmoment. Angstzweet. Maar het resultaat mag er zijn, 1,5 kg vet kwijt in vijf dagen. 1,5! Dat is 3 pond, 15 ons of 1500 gram. Ook wel 1,5 pak suiker. Lachend loop ik naar buiten. ’s Avonds vier ik het met één glaasje wijn. Wel met twee glazen water ernaast. Maar ik heb het verdiend. Week twee, kom maar op.

Reageer op artikel:
Uitdaging: Afvallen is letterlijk door de zure appel heen bijten
Sluiten