De ultieme concealergids: dit is hoe je concealer nou écht aanbrengt op je gezicht

Concealer, wat een lifesaver is het toch. Wij vrouwen gebruiken het maar al te graag, of het nu voor onze onzuiverheden of wallen is. Maar wist je ook dat je concealer het beste anders kunt gebruiken als je het onder je ogen gebruikt dan wanneer je het op een puistje aanbrengt? Hierbij je ultieme concealer gids:

Donkere kringen

Gebruik onder je ogen altijd een perzikkleurige concealer. Deze kleur camoufleert namelijk blauw en is daarom perfect voor donkere kringen. Omdat het gedeelte onder je oog heel delicaat is, is het belangrijk voorzichtig te werk te gaan. Gebruik je een vinger om de concealer aan te brengen? Gebruik dan je ringvinger om het product onder je ogen te deppen. Deze vinger heeft namelijk de minste kracht en zal daarom het zachtste resultaat geven.

Littekens en donkere vlekken

Als je een litteken of donkere vlek wilt camoufleren, kun je het beste kiezen voor een crème concealer. Deze geven namelijk veel dekking door de dikke textuur. Ze blijven tevens de hele dag zitten, omdat er niet veel olie in het product zit. Voor het beste resultaat kun je kiezen om het product aan te brengen met een kwastje, aangezien je zo heel precies te werk kan gaan.

Gezwollen ogen

Je kan gezwollen ogen niet camoufleren, maar je kan het wel minder merkbaar maken. Gebruik hiervoor een concealer met lichtreflecterende deeltjes want deze geeft je een frisse blik. Heb je niet zo’n soort concealer? Dan kun je ook een beetje highlighter mixen met een vloeibare concealer.

Roodheid rond de neus

Aangezien het gebied rond je neus snel vettig kan worden, wordt er aangeraden een concealer te gebruiken die olievrij is. Je kunt je ringvinger gebruiken om de concealer licht op je huid te deppen.

Onzuiverheden

Puistjes willen we misschien nog wel het meest graag camoufleren, want wat hebben we een hekel aan die dingen. Omdat puistjes vaak erg rood zijn, kun je het beste kiezen voor een groene concealer. Groen is namelijk de tegenhanger van rood en zorgt er daarom voor dat de rode kleur goed gecamoufleerd wordt. Breng hier een dun laagje van aan en blend het goed uit zodat de groene kleur niet meer te zien is.

Reageer op artikel:
De ultieme concealergids: dit is hoe je concealer nou écht aanbrengt op je gezicht
Sluiten