De voordelen van een dagje geen make-up dragen

Grote kans dat de echte make-up liefhebbers vandaag even moesten slikken. No make-up day. Dat betekent met een ‘naakt’ gezicht over straat. Toegegeven, op weg naar kantoor spotten wij meer dames mét make-up dan zonder, maar dat neemt niet weg dat de dag nog steeds bestaat en wij (en hopelijk ook jullie) trots meedoen aan deze dag. Want geen make-up dragen heeft absoluut zo zijn voordelen:

Langer slapen
Bedenk je eens hoeveel tijd je ‘s ochtends kwijt bent aan het krullen van je wimpers, je foundation, je poeder, je wenkbrauwen, je eyeliner, je lippen en ga zo maar door. Wat een werk. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat dat extra uurtje slaap er misschien voor zorgt dat je er nog veel mooier uitziet dan met dat laagje poeder?

Je hoeft vanavond niet te boenen
Het is altijd verstandig je gezicht zachtjes te reinigen voor het slapen gaan, maar je hoeft vandaag in ieder geval niet de strijd aan te gaan met je watje en die laag waterproof mascara die het liefst nog de hele week zou blijven plakken.

Huilen omdat het kan
Geen angst vanavond om The Notebook erbij te pakken, want van panda ogen zul je vanavond sowieso geen last hebben.

Je kunt ongestoord lachen
Geen blinde paniek over of je voortanden een prachtige rode waas bevatten of dat je er bij loopt als Lil Kim (lees: lipstickrandje).

Je man zonder problemen knuffelen
Geen zorgen of je lippenstift of mascara vlekken achterlaat op zijn witte overhemd.

Je huidje een dagje rust
Als jij om de zoveel tijd een dagje rust verdient, verdient je gezicht dat ook.

Reageer op artikel:
De voordelen van een dagje geen make-up dragen
Sluiten