Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 24 december 2017

Vragen die je niet aan een student mag stellen tijdens Kerstmis

Als je aan Kerstmis denkt, dan denk je aan gezelligheid, wijn, lekker eten en vooral chillen. Maar, voor studenten is Kerstmis helemaal niet zo'n prettige periode. Universiteiten en hogescholen hebben namelijk bedacht dat tentamens na Kerstmis een goed idee is. Of je moet je scriptie of verslag al gauw inleveren. Daar raakt menig student nogal gefrustreerd over. Daarom mag je deze vragen tijdens Kerstmis echt niet aan een student stellen:

1. En wat ga jij doen met Kerstmis?

Mensen weten donders goed dat jij eigenlijk moet leren. En dat je daarom niet optimaal kunt genieten van de feestdagen. Ook al neem je af en toe pauze, de boeken zijn helemaal jouw ding tijdens Kerstmis.

2. En denk je dat je je tentamens gaat halen?

Kunnen we alsjeblieft nu eventjes niet over tentamens hebben? Net nu jij even niet aan al die saaie stof wilt denken, maar juist alleen maar wilt eten met je familie komt die vraag weer. Damn, jij hebt helemaal geen zin in een herkansing maar die zit er wel dik in.

3. Zal je dat drankje niet laten staan?

Morgen moet je weer aan de bak, maar wijn is je vriend. Waar bemoeien mensen zich mee? Leren met een kater kan prima. Bovendien is alcohol een lifesaver.

4. Huh, moet je nu niet studeren dan als de tentamens al zo snel zijn?

Alsof je een idioot bent. Maar het is Kerstmis weet je nog? Met verdrietige puppy oogjes krijg je een intens schuldgevoel.

5. Ga je mee naar de kerstmarkt? Of mee uit?

Hoe graag je ook zou willen, de tentamenstof roept je naam en je hebt nog héél veel in te halen. Snik.

6. Waarom zie je er zo moe uit?

Omdat school heeft bedacht dat ik binnenkort mijn tentamens moet halen of mijn verslagen moet inleveren. Feestdagen en leren is namelijk een hartstikke goede combinatie.

7. Je kunt toch een goede planning maken?

Hoe dan? HELP.

8. En, wanneer is je eerste tentamen?

Veel te snel helaas. De paniek breekt uit.

9. Maar je bent toch al lang begonnen?

Hoe kun je beginnen als er feestdagen zijn? Ik heb toevallig ook nog een sociaal leven. Zucht. Oh wacht, ik heb welgeteld tien bladzijdes gelezen.

10. En hoe gaat het met je scriptie?

Wat een rotvraag, nu even niet alsjeblieft.

11. Je haalt wel een negen toch?

Die ene oom die altijd super veel van je verwacht stelt je deze vraag tijdens de feestdagen. Dat legt de lat nog eens even wat hoger.

Maar hey, jij hebt wel super goede excuses om even níet in de boeken te duiken. En jij gaat gewoon rocken met die tentamens. Zo niet, een herkansing kost je de kop niet. De feestdagen zijn er om te genieten.

LEES OOK: Geneeskunde meisjes opgelet! Jullie herkennen deze 12 dingen als geen ander

Reageer op artikel:
Vragen die je niet aan een student mag stellen tijdens Kerstmis
Sluiten