Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 18 sep 2015

Dit is de waarheid achter al die veel te mooie Instagram kiekjes

Jij volgt vast en zeker een paar van die immens populaire Instagrammers die dagelijks veel te mooie foto’s uploaden. Hoe irritant ook, je kijkt er vol bewondering naar maar ook een beetje geïrriteerd.  Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat zij élke keer de meest perfecte foto’s uploaden? Dit is het antwoord. Je kan het simpelweg niet maken om die perfecte foto niet te ‘liken’. Het is namelijk echt een plaatje en wie zou jij zijn om dan geen verdiende ‘like’ te geven?

Toch denken wij dat je de volgende keer iets langer nadenkt voordat je weer een ‘like’ uitdeelt op die foto met dat meisje in die onmogelijke yoga houding of die foto met dat oogverblindende uitzicht.

Dit nieuwe inzicht hebben we allemaal te danken aan de Thaise fotograaf Chompoo Bariton. Hij heeft namelijk een reeks foto’s op Facebook geplaatst die de gemanupileerde werkelijkheid laat zien achter al die mooie foto’s op Instagram.

De set van beelden ontmaskert het echte verhaal achter een foto. Het blijkt namelijk een beeld te zijn binnen een beeld. Bariton laat twee foto’s van elk beeld zien. De uiteindelijke, gefilterde, bijgesneden afbeelding die wij allemaal zien op Instagram. De andere foto is de originele foto, die misschien een hoop onthult over het ‘talent’ van jouw favo Instagrammer, au.

We willen er verder niet te veel woorden aan vuil maken want deze foto’s spreken voor zich:

Reageer op artikel:
Dit is de waarheid achter al die veel te mooie Instagram kiekjes
Sluiten