Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 30 sep 2020

Lukt het maar niet om de ware te vinden? Dan doe je dit waarschijnlijk verkeerd

Dat het vinden van de ware een eitje is heb je ons nooit horen zeggen. Soms loop je iemand zomaar tegen het lijf maar anno 2020 is dat zo makkelijk nog niet. Want waar loop je ze nou nog tegen het lijf? Hoe dan ook zullen er meerdere factoren zijn waardoor jij de prins(es) op het witte paard nog niet hebt gevonden. Of doe je misschien zelf iets verkeerd?

Hoewel het leven als een single ook écht een feestje is, kunnen we ons zo voorstellen dat er een moment komt waarop je graag een lieve partner zou hebben. Iemand met wie je alles kan delen en een toekomst wilt opbouwen.

Als de ware vinden maar niet wil lukken

Af en toe moet het gebeuren: jezelf een spiegel voorhouden. Nou nemen wij die taak graag op ons want het kan zo zijn dat de ware vinden bij jou maar niet wil lukken. Te weinig leuke matches op een app? En als je dan al een date hebt met een match irriteer je je al snel aan iemands gesmak.

Ho eens even, ho eens even, misschien gaat hier wel wat anders verkeerd en wordt het tijd voor jou om even in die spiegel te kijken.

Altijd op zoek naar iets negatiefs

De vraag is hoe graag jij het écht wilt en of je iemand wel écht een eerlijke kans geeft. Jarenlang dromen we over die perfecte partner. Wel of geen krullen, langer dan jij of met een hele goede baan. Het kan zomaar gebeuren dat jij het hele toekomstplaatje al hebt ingekleurd voor jezelf. Maar wat als je die partner, precies die van dat plaatje, niet gaat vinden?

Als je al zo’n duidelijk beeld hebt van wat je zou willen, is het belangrijk dat je dit loslaat. Op deze manier kun je haast niemand een eerlijke kans geven. Je zal altijd zoeken naar alle kwaliteiten die je in die partner zocht. Ontbreekt het aan iets (ook al is dat iets kleins) hebben we de neiging om die leuke date meteen af te serveren. Terwijl als je hem of haar wat langer de kans zou geven, het zomaar eens wél jouw ware zou kunnen zijn.

Wat je beter wél kunt doen

Allereerst is het dus belangrijk dat jij het plaatje van jouw ideale partner op papier loslaat. We zeggen niet voor niks zo vaak ‘op papier is het mijn ideale partner, maar…’. Probeer tijdens het daten en in die beginfase, afspraakjes ook niet als meetpunt te zien. Is de zesde date ineens wat minder leuk? Til er niet te zwaar aan. Met je vriendinnen is het ook wel eens wat minder gezellig. Probeer over een wat langere periode te kijken naar alle mooie kwaliteiten in de ander.

Maar hoe weet je het nou zeker? Ware liefde: zo weet je dat jij je wederhelft hebt gevonden

Reageer op artikel:
Lukt het maar niet om de ware te vinden? Dan doe je dit waarschijnlijk verkeerd
Sluiten