Renée
Renée Love & Seks 1 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoe elke mislukte relatie je dichterbij De Ware brengt

De Ware vinden. Het staat hoog op menig lijstje, maar in de praktijk lijkt het nog moeilijker om hem of haar te vinden dan de perfecte spijkerbroek. Maar maak je geen zorgen als er (wéér) een relatie stukloopt, want hierdoor kom je echt dichterbij jouw partner voor het leven.

Terwijl jij bezig bent met De Ware vinden kruis je meerdere malen het pad met potentiële lovers die niet jouw zielsverwant worden. Zo’n mislukte relatie voelt dan misschien als falen, terwijl je er juist ontzettend veel van kunt leren.

In plaats van stilstaan bij het negatieve – het mislukken van wederom een relatie – is het belangrijk om naar het positieve te kijken. Wat heb IK geleerd van de relatie? Wat heb IK geleerd van deze persoon? Het helpt je namelijk om je wensenlijst aan te scherpen.

De Ware vinden? Luister naar je onderbuikgevoel

Zoals onze collega’s van Bedrock schrijven: luister naar je onderbuikgevoel. Ben je met iemand aan het daten en merk je dat jullie niet op dezelfde lijn zitten? Wil jij iets serieuzers, maar de ander niet of juist vice versa?

Dan is het onwijs makkelijk om je kop in het zand te steken en te doen alsof het probleem er niet bestaat. Terwijl je beter naar je onderbuikgevoel kunt luisteren. Dat gevoel vertelt je namelijk precies wat je zou ‘moeten’ doen. Je hebt geleerd van deze ervaring; tijd om door te gaan naar iemand die wél hetzelfde wil als jij.

Lees ook: Bizar maar waar: Je lichaam wéét of je de ware hebt ontmoet en dat zit zo

Stel je eisenlijstje bij

Een partner die aan honderd eigenschappen moet voldoen om de jouwe te zijn, is een partner die je waarschijnlijk niet gaat vinden. Maar er is niks mis met een lijstje bijhouden waar De Ware volgens jou aan voldoet. Na een niet-gelukt date avontuur kun je die bijstellen.

Van persoon X heb je misschien wel geleerd dat je het op prijs stelt als iemand goed met je communiceert. Van persoon Y leerde je hoe fijn het is als je gesteund wordt om je dromen te realiseren. Wie weet weet je door persoon Z hoe belangrijk het voor je is als jullie dezelfde normen en waarden hebben en ga zo maar door.

Je snapt het: leer van de dingen die je niet goed vindt gaan en neem mee wat je wél waardeerde aan de relatie. Zo is het namelijk echt makkelijker om Mr. Right of Mrs. Right te vinden. Je verdient namelijk iemand die net zo hard voor jou gaat als jij voor hem/haar.

Lees ook: Waarom de knapste meisjes juist de meeste moeite hebben om de ware te vinden

Bedrock

Reageer op artikel:
Hoe elke mislukte relatie je dichterbij De Ware brengt
Sluiten