Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 nov 2015

De wetenschap bewijst: geen enkele vrouw is 100% hetero

In een onderzoek dat gepubliceerd is in Journal of Personality and Social Psychology wordt één ding heel duidelijk: geen enkele vrouw is 100% hetero.

Wij vrouwen zijn onderling veel handtastelijker naar elkaar dan mannen. Vrouwen geven elkaar sneller een knuffel of een kus. Als die kus op de mond belandt is dat zelfs niet vreemd. Er zijn maar weinig vrouwen die niét met een andere vrouw zoenen in hun leven. Al is het maar een keer voor de lol, of om mannen het hoofd op hol te brengen.

Toch zijn de meeste vrouwen echt hetero. Maar het grappige is dat in het recentelijk gepubliceerde onderzoek naar voren kwam dat iedere vrouw seksueel reageert op andere vrouwen. En dat we stiekem allemaal een klein beetje lesbisch zijn.

In het onderzoek werden 354 vrouwen onderzocht. Zij kregen afbeeldingen te zien waarop mannen en vrouwen stonden afgebeeld die lichtelijk uitdagend, opwindend en sexy waren. De onderzoekers keken naar de lichamelijke reactie van de vrouwen.

Wat bleek? De meeste vrouwen werden opgewonden bij het zien van de mannelijke afbeelding maar alle (!) vrouwen werden opgewonden bij het zien van de vrouwelijke afbeeldingen. Niet alleen vond er een lichamelijke reactie down under plaats maar ook hun pupillen werden wijder. Hierdoor kon de conclusie worden getrokken dat de psychologische reactie van vrouwen biseksueel is. Of de vrouwen nou aangaven dat ze hetero waren of lesbisch.

Daarnaast ontdekten de onderzoekers nog de volgende opmerkelijke en leuke feiten:

  • De vrouwen die aangaven dat ze lesbisch waren, reageerden sterker op vrouwen dan op mannen
  • Geen enkele vrouw reageerde sterker op een man dan op een vrouw (!)

Een van de redenen dat wij vrouwen zo sterk reageren op andere vrouwen lijkt te zijn dat het maatschappelijke geaccepteerd is om een keer met vrouwen te zoenen, het bed te delen of close te zijn. In tegenstelling tot mannen onder elkaar. Daarom zou een vrouw eerder toegeven aan biseksuele gedachtes.

Kortom, ook al ben je hetero, het is doodnormaal om opgewonden te raken van een andere vrouw. Want iedere vrouw voelt zich stiekem ergens aangetrokken tot andere vrouwen en vanaf nu is dat geen geheim meer. Amen.

Reageer op artikel:
De wetenschap bewijst: geen enkele vrouw is 100% hetero
Sluiten