De wetenschap heeft de échte reden ontdekt dat je een emotionele eter bent

Soms voelt je je ellendig, down en lukt niets. En dan is het af en toe heerlijk om je te vergrijpen aan comfort food. Chips, koekjes, pizza, chocolade. En voor even voel je je beter. Maar als emotionele eter weet je ook dat je je daarna nog veel ellendiger voelt.

Je weet dat emotie eten je niet verder gaat helpen, maar waarom doe je het dan toch? Wetenschappers hebben daar nu het antwoord op ontdekt.

Ones again, mag je je ouders de schuld geven. Uit een studie blijkt namelijk dat je opvoeding veel invloed heeft op hoe je later met eten omgaat.

Allemaal de schuld van je ouders

Onderzoekers van de Aston University bestudeerden kinderen in de leeftijd van drie tot zeven jaar. Ze ontdekten dat ouders die hun kinderen belonen of straffen met snoep en ander eten, gevoeliger zijn om een emotionele eter te worden.

‘Je eetpatroon blijft vaak hetzelfde gedurende je leven. Als je jong leert om eten te gebruiken om je emoties te veranderen, dan zul je dat waarschijnlijk ook doen als je volwassen bent,’ zegt psycholoog Claire Farrow, één van de onderzoekers.

Comfort food

Met af en toe wat lekkers eten is helemaal niets mis. En een stukje chocolade omdat je het nou eenmaal verdient, is hartstikke prima. Maar misschien is wel goed om te beseffen dat het je problemen niet écht oplost met snacken. Misschien toch maar een vriendin uitnodigen om samen te eten en eindeloos je problemen te analyseren?

LEES OOK: Ha! Het is niet jouw schuld als je een hekel hebt aan sporten
sporten

Reageer op artikel:
De wetenschap heeft de échte reden ontdekt dat je een emotionele eter bent
Sluiten