De wetenschap legt het ons uit: dit is waarom we onze haren willen verven in de kleuren van de regenboog

Regenbooghaar is hot and happening de laatste tijd. En hoewel we het bij Beautify sommige meiden fantastisch vinden staan, vragen we ons toch ook wel af waar dat rare verlangen om onze haren in alle kleuren van de regenboog te verven vandaan komt. Gelukkig kan de wetenschap het ons uitleggen.

We zien alle grote sterren er mee rondlopen. Katy Perry, Rihanna, Kylie Jenner, Hilary Duff en ga zo maar door. Maar waarom wil iedereen toch ineens zijn haren in gekke kleuren verven? Psychologen kwamen met de verklaring:

1. Het is de nieuwe norm

Sinds alle celebs zo wild begonnen te doen met hun authentieke looks, konden wij ook niet meer achterblijven. Het is nu zelfs zo erg dat het eigenlijk normaal is geworden. Heftige tattoo’s, piercings, kleding, maar nu ook ineens haar. Je haren verven in vreemde kleuren lijkt ineens de vorm te zijn geworden.

2. Alles wat normaal is, is tegenwoordig saai

Vroeger werd blond haar als iets heel saais gezien. Daardoor werd de campagne ‘blondes have more fun’ opgezet om blond haar weer populair te maken. En heeft het gewerkt, of niet? Zo dachten wij. Zou dit nu straks ook gewoon gebeuren met roze haar? Voor we het weten is dát normaal geworden.

3. We willen opvallen in de groep

Haarkleur heeft een grote invloed op iemand zijn of haar eerste indruk. En gelukkig kunnen we die kleur gemakkelijk aanpassen naar iets waar wij zelf blij van worden. Wil je liever onopgemerkt blijven? Dan blijf je bij een neutrale kleur. Maar wil je opvallen, dan kan paars haar natuurlijk een heleboel helpen. Tegenwoordig is het een ding om op te vallen in de groep en vandaar dat het hele haarkleuren zo’n heftige trend is geworden. En bevalt het niet? Dan wissel je gewoon weer terug. Super makkelijk en ideaal dus.

Reageer op artikel:
De wetenschap legt het ons uit: dit is waarom we onze haren willen verven in de kleuren van de regenboog
Sluiten