Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 26 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Al gehoord van De Winky? Deze nieuwe snack is een kroket én bamischijf in één

Het is af en toe heerlijk om eens een bezoekje aan de snackbar te brengen en een heerlijke kroket, frikandel, kaassouflé of bamischijf te nuttigen. Maar heb je er ooit weleens aan gedacht om bijvoorbeeld de kroket en de bamischijf met elkaar te combineren? Let us introduce you de Winky. Een zalige combinatie tussen de bamischijf en de kroket.

Twee heerlijke snacks in één. Kan het nog beter?

De Winky

Ooit al gehoord van de Winky? Vast niet. Wij vertellen je graag een beetje over de geschiedenis van De Winky. Deze snack komt uit een nogal creatieve keuken van Wim Wink uit Sint Willebrord. Hij had samen met zijn geliefde jarenlang een snackbar in het dorp, en nog eentje verderop. Maar beide bedrijven zijn overgedragen aan opvolgers.

Toch is Wim bij beide snackbars niet weg te slaan. Hij helpt nog steeds bij de dagelijkse taken en zijn mastermind is lang niet met pensioen. Dat blijkt maar al te goed uit de uitvinding van de Winky. Je raadt het misschien al, Winky komt natuurlijk van de naam Wim Wink. Hij heeft deze geniale snack dan ook bedacht.

Ingrediënten van De Winky

Maar waar bestaat deze snack nou precies uit? De Winky’s bestaan uit ragout van de kroket met de kruiden en de vulling van de bamischijf. Een directe hit volgens Wim. Er gaat elke dag een doos doorheen in Cafetaria Liana in Sint Willebrord. Denk hierbij aan 28 stuks. En wij vinden dit zeker niet gek, want hoe lekker klinkt dit?

Het is dus ook niet zo gek dat de Winky inmiddels al bij tien snackbars in de buurt wordt verkocht. Voorlopig is het dus nog een Brabantse delicatesse, maar de Winky heeft volgens Wim absoluut potentie om heel Nederland te gaan veroveren. Wat denk jij?

Lees ook: Yummy – HEMA verkoopt rookworst chips (!)

Reageer op artikel:
Al gehoord van De Winky? Deze nieuwe snack is een kroket én bamischijf in één
Sluiten