Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 15 december 2015

Decemberclichés waar we stiekem allemaal van genieten

Veel vrouwenharten gaan sneller kloppen zodra de maand december is aangebroken op de kalender. Het is namelijk de maand die staat voor gezelligheid en warmte. Én stiekem genieten we zo ontzettend van al die clichés die helemaal waar zijn:

1. Een maand lang alleen maar Kerstliedjes zingen

Uit volle borst zing je mee. Spotify weet niet meer beter dan dat jij naar Kersthitjes zoekt. Mariah Carey – All I Want For Christmas en Chris Rea – Driving Home For Christmas staan een maand lang op repeat. Je wordt er echt zielsgelukkig van.

2. Heel veel eten omdat het nu wel ‘mag’

Sinterklaas is nog maar net voorbij, maar jij bent alvast begonnen met de volgende ronde chocolaatjes: kerstkransjes. Om nog maar niet te spreken over de goddelijke stoofpeertjes en kalkoenen die je het liefst wekelijks eet.

3. Kerstmarkten bezoeken

Want de maand december is niet compleet zonder kerstmarkten. Elk jaar bezoek je een andere Kerstmarkt en stiekem vind je dat het leukste uitje van het jaar. Liters glühwein naar binnen gieten plus een paar Instagram waardige kiekjes schieten.

4. Zelf glühwein maken

Met het recept van je oma kom je een heel eind. Je maakt zoveel dat je er direct maar een event van maakt met al je vrienden en vriendinnen. Reuze gezellig.

5. Kersttruien dragen

Het allerliefst de meest lelijke exemplaren. Inclusief rendieren en typische kerstprintjes. Het liefst draag je ‘m al voordat het Kerstmis is. Sowieso op eerste of tweede Kerstdag schitter jij in je nieuwe aanwinst.

6. Hysterische Kerstlingerie aanschaffen

Groen, rood of goud. Het is ook van groot belang dat de bh en string bezaait zijn met strassteentjes en andere glitter details. Je vindt het idee uiteindelijk leuker dan dat je je nieuwe lingeriesetje écht mooi vindt. Gelukkig kan vriendlief het wel waarderen.

7. Nu opeens wél naar de kerk gaan

Oeps… Je komt misschien al jaren niet in de kerk of bent er eigenlijk nooit geweest, maar met Kerst ben jij de eerste die even een kijkje neemt in de kerk. Die Kerstgedachte heeft toch iets heel moois. En geef maar toe, die kerken zijn simpelweg prachtig.

8. Iedereen Kerstkaartjes sturen

Je stuurt niemand een kaartje voor haar of zijn verjaardag maar met Kerst wel. Je kiest natuurlijk de leukste kerstkaartjes uit en allemaal zijn ze voorzien van een persoonlijke noot naar de ontvanger. Je geniet nog het meest van de dankbare berichtjes die je achteraf krijgt. #kerstgedachte

9. Love Actually meerdere keren kijken

Het is nou eenmaal echt de aller-aller-aller leukste Kerstfilm die er maar is. Je krijgt spontaan weer vertrouwen in échte liefde. En daarna zet je nog even The Holiday op.

LEES OOK: 13 gedachtes die door je hoofd heen gaan als je wakker wordt

Reageer op artikel:
Decemberclichés waar we stiekem allemaal van genieten
Sluiten