Huh?! Het kan zijn dat je binnenkort minder weegt want de definitie van de kilogram gaat op de schop

Van de weegschaal word je niet altijd vrolijk. Als je een weekend hebt gefeest en vette snacks naar binnen hebt gewerkt bijvoorbeeld. Daarentegen lacht het apparaat je wel tegemoet als je een week als fitgirl hebt geleefd. Maar wacht, alles gaat binnenkort veranderen.

De ene dag weeg je misschien wat meer dan de andere. Maar alles gaat binnenkort veranderen. Het zou namelijk zo maar kunnen dat je binnenkort een kilootje minder weegt. Huh?!

De definitie van de kilo gaat op de schop

Wetenschappers gaan namelijk de definitie van een kilogram veranderen. Waarom? Nou dat zit zo. Voor het antwoord op de vraag wat een kilogram is kijken mensen al meer dan 130 jaar naar Frankrijk. Daar is namelijk het prototype van een kilo. Alle andere kilo’s worden als het ware vergeleken met die ene.

Maar onderzoekers ontdekten dat kopieer van het prototype in vergelijking met dat prototype, iets zwaarder zijn. Daarom moet opnieuw gestemd worden over wat er nu een kilo is. Als men het erover eens wordt, zou de definitie van een kilogram per 20 mei 2019 veranderen.

Kan dus zomaar zijn dat je binnenkort wat lichter bent. Of zwaarder… kan helaas ook.

Bitterbal of kaastengel? Doe de quiz en ontdek welke partysnack je bent

scientias.nl

Reageer op artikel:
Huh?! Het kan zijn dat je binnenkort minder weegt want de definitie van de kilogram gaat op de schop
Sluiten