Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 8 mei 2017

Stress? Deze deken helpt stress verminderen terwijl je slaapt

Ken je dat gevoel dat je na een lange drukke dag eindelijk in bed ligt, je bijna in slaap valt, en dan nét, nét op dat moment van wegvallen er een to do in je hoofd schiet. En no way dat die er nog uit gaat. Daarna lig je uren te malen en een kan je wederom een onrustige nacht verwelkomen. Gelukkig is dat gevoel voorbij met deze nieuwe deken. Je moet morgen nog dat ene mailtje naar de baas sturen, douchegel kopen, aangezien die natuurlijk weer op is en niet vergeten een cadeautje te kopen voor je broer. Dit, en nog wel duizend andere gedachten, schiet door jouw hoofd op het moment dat je heerlijk in slaap probeert te vallen. Het is niet eerlijk. Overdag ben je al zo druk, als je gaat slapen wil je juist even rust en aan lekker niets denken. Precies, dat dachten de makers van deze deken ook.

De zwaartekracht doet zijn werk

Het is John Fiorentino die je fanmail mag gaan sturen, aangezien hij de ontwerper van deze stressvrije deken. Wat maakt deze deken dan dat het je minder laat stressen? Heel simpel: hij is wat zwaarder en drukt daarmee op pressiepunten die jouw stresslevel laten dalen.

Maar liefst 78 procent van de proefpersonen gaf aan dat zijn of haar stresslevel gedaald was. Ook een tweede studie liet zien dat dit de groep die de deken wél gebruikte minder stress had dan de groep die een normale deken had.

Oncomfortabel comfortabel

Fiorentino heeft de deken zelf uitgeprobeerd en vertelde dat het in het begin eigenlijk niet zo fijn was. ‘De deken voelde in het begin niet fijn aan, maar waar het me normaal zo’n 45 minuten duurt voordat ik in slaap val, duurde het nu slechts 10 minuten.’

Dat belooft wat. In ieder geval een stressvrije en rustige nacht, waarnaar je je als herboren voelt. Hebben.

Dit wil je ook lezen: Cool! Mensen die in een koude kamer slapen zijn gezonder

Reageer op artikel:
Stress? Deze deken helpt stress verminderen terwijl je slaapt
Sluiten