Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 6 mei 2018

Er is een protestactie om Chardonnay aan een beter imago te helpen en jij kunt meelopen (en drinken)

Als je in een restaurant een glas droge witte wijn besteld en je geeft aan dat je het liefst de Chardonnay wil, word je altijd een beetje zielig aangekeken. Nou ja, als je in een hip slash luxe restaurant bent. Want Chardonnay drinken schijnt not done te zijn. Heb je ook nooit begrepen waarom? Dan is het tijd om mee te lopen in een protestactie.

Chardonnay, daar is toch niets mis mee? Als jij moet kiezen tussen een Chardonnay of een Sauvignon Blanc dan weet je het wel, die laatste is je waarschijnlijk te zuur, terwijl een Chardonnay bijna altijd vol van smaak is.

Toch heeft Chardonnay een negatief imago. Onterecht! Hoezo vinden vino snobs Chardonnay iets voor mensen zonder smaak? Dat is toch belachelijk?

Demonstratie voor Chardonnay

Gelukkig vinden meer mensen dat Chardonnay een beter imago verdient. En daarom is er een protestactie opgezet, genaamd: Demonstreer mee voor Chardonnay.

Op 11 mei om 17.30 uur gaan alle Chardonnay fans de straat op voor een wijnprotestactie met als motto: zeg ja tegen Chardonnay. Ja, dat rijmt niet, maar het is wel beter zo natuurlijk.

Na afloop krijg je een glas Chardonnay. Of meerdere glazen. En je krijgt een T-shirt met het motto erop.

De actie vindt plaats in Amsterdam, maar welke straat je dan precies op gaat als je de straat opgaat, is nog een beetje onduidelijk. Dat staat namelijk niet vermeld in het Facebook event. We houden je op de hoogte.

Psst, wist je trouwens dat vrouwen die wijn drinken een beter seks leven hebben?

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
Er is een protestactie om Chardonnay aan een beter imago te helpen en jij kunt meelopen (en drinken)
Sluiten