Love 5 jul 2016 Omani McDaniels

Denk hieraan als je op het punt staat om liefde voorgoed op te geven

Soms kan liefde zo pijnlijk zijn dat je er helemaal klaar mee bent. Je wilt van het gevoel af en je hart sluiten, zodat je die pijn nooit meer hoeft te voelen. Als je op het punt staat al je haren uit je hoofd te trekken en op te geven zijn er een paar dingen om te onthouden.

Dit gevoel gaat voorbij

Liefdesverdriet is een van de ergste gevoelens die een mens kan ervaren. Je kunt aan niets anders denken dan de pijn. Je lijkt opgeslokt te worden door het verdriet. Dat gevoel blijft tot het er op een dag niet meer is. Het zou geweldig zijn als er een magische oplossing was, waardoor het gevoel weg zou gaan, maar die bestaat niet.

Het enige wat je kunt doen is afstand creëren en wachten. Wachten tot je op een dag wakker wordt en je merkt dat je al een paar dagen niet aan hem gedacht hebt. Wachten tot het moment dat je denkt: ‘het doet me niet meer zoveel’.

Het ligt niet aan jou

Je hebt al heel snel de neiging om naar jezelf te kijken. Naar alles wat je anders had kunnen doen om de situatie anders te laten verlopen. Wat je had kunnen voorkomen als je maar anders had gereageerd. Wat misschien wel was gebeurd als je gewoon je mond had gehouden.

Het ligt niet aan jou. Het lag nooit aan jou. Iets loopt niet stuk om een opmerking. Een relatie loopt stuk, omdat het vanaf het begin niet juist was. Wees niet zo hard voor jezelf.

Je bent niet alleen

Zoveel mensen hebben op dit precieze moment een gebroken hart. Zoveel mensen ervaren dezelfde pijn die jij nu voelt. Zoveel mensen voelen de hopeloosheid van liefdesverdriet. Maar net zoveel mensen hebben het ooit gevoeld en zijn nu wel gelukkig.

Wij mensen zijn namelijk gebouwd om met trauma om te kunnen gaan. Dit houdt niet in dat je geen littekens overhoudt, maar het betekent dat die littekens jouw leven niet hoeven te domineren.

Het leven is geen romantische komedie

Het leven is geen romantische komedie, hoe graag we het ook zouden willen. Het gebeurt zelden dat je de liefde van je leven ontmoet en dat je binnen drie dagen ten huwelijk wordt gevraagd. Het is natuurlijk niet onmogelijk, maar je kunt technisch gezien ook de loterij winnen.

Het gebeurt wel, maar gewoon niet aan de lopende band. Jij behoort tot de groep ‘normale mensen’. Je valt, je staat op, je probeert het opnieuw en misschien val je weer.

Dat hoort bij het leven en bij de liefde. Dit is een vicieuze cirkel die doorgaat totdat je iemand sterk genoeg vindt om je op te vangen als je valt. En als diegene eindelijk zijn weg naar jou gevonden heeft, dan weet je dat het echt is. En laat je diegene nooit meer gaan.

LEES OOK: De 15 beginnersfouten die we maken na een breakup
carrie--770x462

Reageer op artikel:
Denk hieraan als je op het punt staat om liefde voorgoed op te geven
Sluiten