Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 22 september 2017

Denk je dat je nieuwe date een player is? Dit zijn 5 verdachte tekenen

Je hebt tijdens een avondje stappen een man aan de haak geslagen en jullie hebben al een paar gezellige dates gehad. In jouw ogen heeft hij alleen maar goede eigenschappen: lief, zorgzaam, knap en niet té zelfverzekerd van zichzelf. Toch heb je het idee dat hij iets te verbergen heeft. Misschien niet iets, maar iemand...

Ook je vrienden hebben hun bedenkingen bij je nieuwe crush. Als echte FBI-agenten gaan jullie op onderzoek uit en denken jullie verdachte dingen te zien. Je begint steeds meer te twijfelen en vraagt je af of hij wel echt iets serieus wil of dat hij gewoon een player is.

Wanneer is hij een player?

Volgens datingexpert en schrijfster Demetrius Figueroa is er één ding dat een player onderscheidt van een man die gewoon zijn mogelijkheden verkent, namelijk manipulatie.

‘Als je een player bent, dan bespeel je mensen’, vertelt Figueroa. ‘Dat kan zijn door jou te vertellen dat jij de enige bent die hij date of dat hij je overtuigd dat hij single is terwijl hij dat niet is.’

Ook zegt ze dat je niet meteen bang hoeft te zijn als hij gewoon flirt. ‘Dat wil niet meteen zeggen dat hij een player is. Als hij maar eerlijk is over zijn relatiestatus.’ Als je het toch niet helemaal vertrouwt, zijn dit vijf tekenen waar je extra op moet letten.

1. Hij gebruikt vage taal

Kun je precies uitleggen wat hij voor werk doet? Of wat hij afgelopen weekend heeft gedaan? Als hij vage antwoorden blijft geven, kun je beter een beetje oppassen. Vooral als hij niet duidelijk is over zijn relaties of zijn huidige relatiestatus.

2. Hij kijkt veel naar andere vrouwen

Oke, het is normaal dat mannen wel eens naar andere vrouwen kijken. Jij kijkt ook vast wel naar andere mannen als je met hem op date bent. Maar er is een grens. Als hij alle vrouwen in het café waar jullie een drankje doen gespot heeft, kan dat erop duidelijk dat hij niet toe is aan een relatie.

3. Hij vermijdt verbintenis

Als hij tegen je zegt dat hij niet op zoek is naar een relatie, alsjeblieft, geloof hem dan. Helaas is het tegenwoordig normaal dat mannen niet duidelijk zijn over wat ze nu precies willen. Vaak is dit ook een trucje om meerdere meiden tegelijkertijd te daten.

Onthoud in ieder geval dat als hij geen fatsoenlijke uitleg kan geven op de vraag of jullie toe zijn aan een volgende stap, dat hij dan iets te verbergen heeft.

4. Hij is niet eerlijk

Wees vooral op je hoede als je merkt dat hij niet eerlijk is over bepaalde zaken. Ga geen excuses voor jezelf verzinnen om zijn foute gedrag goed te praten. Het is gewoon niet oké als iemand liegt. No matter what.

5. Hij gedraagt zich verdacht

Als zijn oma belt en hij gaat even naar een rustig plekje om met haar te praten, hoef je niet meteen van het ergste uit te gaan. Als hij er alles aan doet om zijn telefoon zo ver mogelijk uit jouw zicht te houden, dan kun je je wel afvragen of hij iets te verbergen heeft. Een eerlijke man heeft nooit iets te verbergen.

Hoewel het misschien lastig is om je crush te laten gaan als je hem betrapt op bovenstaande dingen, is er absoluut geen reden om voor iemand te vechten waar je je twijfels over hebt. Ook jij verdient iemand die 100 procent voor je gaat.

Dit wil je ook lezen: Dit is waarom daten met een good guy het allerbeste ter wereld is

Reageer op artikel:
Denk je dat je nieuwe date een player is? Dit zijn 5 verdachte tekenen
Sluiten