Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 31 mei 2017

Denk je wel eens dat je je telefoon voelt trillen terwijl het niet zo is? Dan ben je niet gek

Als je je telefoon in je broekzak draagt of in een tasje dat dicht bij je lichaam hangt, dan heb je vast wel eens gedacht dat je je telefoon voelde trillen. Je pakje je favoriete apparaat om te checken van wie je een berichtje had, om tot de conclusie komen dat je helemaal geen berichtje hebt. Denk je soms dat je je telefoon voelt trillen? Je bent niet gek, dit heeft namelijk een naam.
Je bent niet gek. En je bent ook niet alleen. Als je denkt dat je je telefoon voelt trillen, terwijl ‘ie helemaal niet trilt, dan heb jij iets wat heel veel mensen hebben, namelijk het Phantom Vibration Syndrome.

Het heeft een naam Phantom Vibration Syndrome

Amerikaanse onderzoekers besloten eens research te doen naar dit fenomeen. En wat bleek, 90 procent van de 290 ondervraagden voelt wel eens fantoomtrillingen. Ook bleek dat hoe belangrijker je je telefoon – en social media en WhatsApp – vindt, hoe irritanter je het nep-getril vindt.

Vind je het maar wat vervelend dat je denkt dat je de hele tijd berichtjes krijgt, dan is er een manier om van het syndroom af te komen. En het is super simpel: schakel de trilstand op je telefoon uit en stop hem niet steeds in dezelfde broekzak. Zo zal je brein bijvoorbeeld jeuk niet meer interpreteren als een trillende smartphone.

Lees ook: Huh?! Volgens onderzoek kun je beter een vreemde je Tinder foto’s voor je laten uitkiezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Denk je wel eens dat je je telefoon voelt trillen terwijl het niet zo is? Dan ben je niet gek
Sluiten