Renée
Renée Nieuws 5 jul 2018

Ik probeerde de meest dekkende foundation ooit en dit vind ik ervan

Je bent een beautyliefhebber, of je bent het niet. Ik – Beautify’s Renée – krijg al sinds mijn veertiende geen genoeg van alle mooie make-upjes die de wereld te bieden heeft. Daarom trok de meest dekkende foundation ter wereld mijn aandacht. Maak kennis met Dermacol.

Dermacol foundation

Dermacol foundation is schijnbaar ‘s werelds meest dekkende foundation. En hallo, als jij of je bestie weleens kampt met een vuurrode puist is dit precies wat je nodig hebt om het te bedekken. Als je daar behoefte aan hebt, natuurlijk.

Maar wat is dit precies voor foundation? Op de website staat het volgende: ‘Dermacol make-up cover is de klinische geteste, extreme dekkende Make-Up Cover is de eerste in zijn soort in Europa en één van de eersten in de wereld.’

Extreem dekkende foundation

Het is een extreem dekkend product, waardoor je echt álles kunt camoufleren. 50% van dit product is pigment en da’s veel meer dan de reguliere foundations die je bij de drogisterij en parfumerie vindt.

En dat is maar goed ook, want (bijna) niemand heeft die volledige dekking nodig. Hoe dan ook, ik wilde alsnog weten hoe geweldig Dermacol echt is en hoe het bij mij werkt. Laten we eerst de eigenschappen op een rij zetten.

Eigenschappen van Dermacol make-up cover

De make-up cover is waterbestendig, hypoallergeen, geschikt voor alle huidtypes, bevat SPF 30 en is vrij van conserveermiddelen. Dat klinkt al goed. Heb je bijvoorbeeld acne of een tatoeage die je wil bedekken? Dan is dit een top product voor jou.

Hoe aanbrengen?

Zorg alsjeblieft dat je een Beautyblender in huis hebt als je met dit product gaat werken. Het is in mijn ogen dé manier om deze Dermacol foundation het mooist aan te brengen. Tip: maak de spons nat voor gebruik, dat werkt het beste.

Wat vind ik ervan?

Ik heb de Dermacol foundation meerdere keren gebruikt en eerlijk, ik zou het aan mijn vriendinnen aanraden. Niet per se zodat zij hun complete gezicht kunnen plamuren, maar omdat het fijn is om in je beautytasje te hebben.

Je hebt namelijk een piepklein beetje nodig om super veel dekking te krijgen. Hierdoor is Dermacol make-up cover heel zuinig in gebruik. Door een Beautyblender te gebruiken is het ook nog eens makkelijk om het te laten versmelten met de huid, wat ik heel belangrijk vind.

Het resultaat? Heel veel dekking, waar geen puist of donkere kring doorheen komt. Op mijn gecombineerde huid blijft de foundation alleen niet heel goed zitten. Zelfs als ik het afpoeder gaat het na een paar uur flink glimmen. Dat komt doordat de formule creamy en dik is.

Dermacol foundation is allesbehalve natuurlijk en daarom is het een favoriet op sets. In het dagelijks leven heb je dat echt niet nodig. Maar mocht je toch plekjes hebben die je wil bedekken, dan is dit een fantastisch product om te gebruiken.

Tip: haal meer dekking uit je reguliere foundation door het met een beetje Dermacol te mengen. Zo heb je iets meer dekking zonder dat het er totaal onnatuurlijk uitziet.

Waar te koop?

Denk je eraan om ook een tube Dermacol foundation aan te schaffen? Dan kun je – voor zover ik weet – helaas niet bij een winkel terecht. Via deze webshop kun je ‘m makkelijk bestellen voor 17,95 euro.

Voor mijn lichte huid gebruik ik kleur 208, maar doe vooral research voordat je iets in je winkelmandje klikt.

Deze video is trouwens handig om te bekijken als je interesse hebt in het product:

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Bye, bye, bye puisten: zo camoufleer je ze zodat niemand het ziet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ik probeerde de meest dekkende foundation ooit en dit vind ik ervan
Sluiten