Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 2 apr 2017

11 dagelijkse strubbelingen die je herkent als je over álles te veel nadenkt

Je hebt van die mensen die impulsief zijn, zich nooit druk maken en ervan overtuigd zijn dat alles wel op z'n pootjes terecht zal komen. Maar zo ben jij niet. Nee, jij bent iemand die al-tijd wel een reden ziet om te piekeren en die van beren op de weg spotten een beroep heeft gemaakt. Deze elf dingen zul jij sowieso herkennen.

1. Je kleedt je vaak vijf keer om voor je ’s ochtends de deur uit gaat

Je wilt namelijk fashionable verschijnen maar ook weer niet té overdreven hip. Je wilt dat je outfit praktisch is – niet te hoge hakken als je lang moet staan – maar je wilt ook weer niet suf overkomen op de rest.

Het ergste is als je eerst moet werken en daarna een feestje hebt. Want welke outfit is in godsnaam geschikt voor twee totaal verschillende gelegenheden?

2. Je denkt uren na over het bijschrift van je Instagram foto’s

Het moet grappig zijn, niet te cliché en gewoon leuk. Alle tekstjes meteen afschieten zodra ze in je hoofd opkomen, daar ben je een pro in.

3. En over wat je terug zult sturen naar je crush

Nog zoiets, een appje sturen naar je crush. Je wikt en weegt ieder woord af. Iedere punt en iedere komma. Emoji of toch maar niet? Soms word je helemaal gek van jezelf.

4. Als hij dan wat terug stuurt ben je wel even zoet met het zoeken naar verborgen betekenissen

Want dat hij gewoon zegt wat hij bedoelt, is natuurlijk uitgesloten.

5. Je wilt op feestjes precíes op het juiste moment arriveren

Niet te vroeg, want dan lijkt het of je niets beters te doen hebt en alsof dit feestje mega belangrijk voor je is. Maar ook weer niet te laat, want misschien vinden mensen het wel raar dat je er pas heel laat bent. En bovendien wil je niks missen van de fun. Problemen, problemen.

6. Je maakt je zorgen over dingen waar je helemaal geen invloed op hebt

Of je koffer wel mee gaat in het vliegtuig bijvoorbeeld. Of wat er zal gebeuren als de trein vertraging heeft.

Het is nutteloos om over dit soort dingen te piekeren omdat je simpelweg geen macht hebt om iets aan de situatie te veranderen. Je weet dat je een beetje vertrouwen moet hebben, maar het is onwijs moeilijk.

7. Je blijft vervelende situaties maar opnieuw en opnieuw afspelen in je hoofd

Nog zoiets waar je geen invloed op hebt: het verleden. Maar hoewel je dat prima weet, blijf je er toch maar aan denken. Je ziet telkens weer voor je wat er gebeurde. En je probeert het scenario te veranderen door in je hoofd anders te reageren dan in de realiteit. Dat dat geen nut heeft en het kwaad al geschied is, daar heeft je hoofd geen boodschap aan.

8. Je hebt constant het gevoel dat je iets bent vergeten

Iets vergeten mee te nemen, iets vergeten te doen, iemand vergeten iets te zeggen, een afspraak vergeten. Je weet nooit wat het is, maar het is een zeer onprettig gevoel.

Het ergste gevoel is misschien nog wel dat je niet meer weet of je je stijltang hebt uitgedaan en je deur op slot hebt gedraaid. En is het gas wel uit?

9. Wat iemand ook zegt, je zoekt er altijd wat achter

Als iemand iets aardigs voor je doet, kun je dat maar moeilijk accepteren. Vaak denk je: jaja, dat doet persoon x alleen maar, omdat ze me eigenlijk stom vindt. Overal zoek je wel wat achter. Wat soms super vermoeiend kan zijn.

10. Grote beslissingen kun je eindeloos uitstellen

Er zitten gewoon zo veel kanten aan alle kanten.

11. Direct in slaap vallen is iets wat je niet vaak meemaakt

Hoe moe je ook bent, je bent altijd nog een tijdje de dag aan het doornemen in je hoofd. En als je dan ein-de-lijk klaar bent met het overanalyseren wat er is gebeurd, begin je met piekeren over morgen. Zucht.

En de volgende dag begint alles weer van voren af aan…

Ook interessant: Heb je je stijltang wel uitgedaan? Dit is waarom je je dat iedere dag weer afvraagt

Reageer op artikel:
11 dagelijkse strubbelingen die je herkent als je over álles te veel nadenkt
Sluiten