Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 7 aug 2017

Deze 11 dingen begrijpen meisjes die van voetbal houden écht wel

Voetbal is niet voor jongens. Vrouwen kunnen ook vreselijk genieten van een goed potje voetballen. En als echte voetbalfan krijg jij nog wel eens te horen dat vrouwen er geen verstand van hebben. Onzin. Jij begrijpt meer van voetbal dan anderen denken. Zeker als je diehard fan bent.

1. Buitenspel

Zeg, worden we niet serieus genomen ofzo? We weten heus wel wat buitenspel is. Maar mannen denken daar vaak anders over. Komt het omdat we een ander geslacht zijn? Zucht. Die vooroordelen.

2. Voetbal saai?

Nee, voetbal is écht niet saai. Jij vindt juist die reality tv niets aan. Een potje voetbal is spannend, bevat lekkere voetballers én het is gezellig. Jij kijkt het met je boy of met je mannelijke vrienden. Je voelt de saamhorigheid en je springt een gat in de lucht als jouw team scoort.

3. Je hele huis oranje

Zodra het Nederlands elftal speelt is iedereen ineens fan. Ook de mensen die normaal steeds vragen waarom je nu eigenlijk zo van voetbal houdt, als vrouw. Maar jij bent de échte fan en volgt het nieuws op de voet, volgt alle voorrondes en wedstrijden en natuurlijk heb je in je huis verscheidene oranje spullen om maar eens even goed kenbaar te maken dat jij een kaaskop bent. Hup Holland hup!

4. Schwalbes

‘Doe even normaal gek. Dat was sowieso een schwalbe’. En je hebt nog altijd gelijk ook. Jij bent een pro in het spotten schwalbes a.k.a fopduiken.

5. Je kijkt álle wedstrijden

Je bent voetbal fan als je naar alle wedstrijden kijkt. Niet alleen Nederlandse clubs maar jouw voetbal obsessie gaat verder. Real Madrid, Arsenal, Bayern München. En wanneer je eens een avondje niet voor de buis kunt zitten dan check je wel even je telefoon om de tussenstand te zien.

6. Maar er is maar één club

Vol trots draag je het shirt van je clubbie en een wedstrijd meemaken bezorgt jou kippenvel. Je kunt alle liedjes mee schreeuwen, steunt de club door dik en dun en houdt van elke speler. Niemand mag een slecht woord over jouw club uitspreken want dan word je woest. En zeg ook maar niets over de aartsrivaal.

7. Je bent happy of verdrietig

Als je club 3-0 wint kan je dag níet meer stuk. De tegenstanders zijn even heerlijk ingemaakt en je voelt je machtig samen met alle supporters. Maar als je club wordt ingemaakt dan doet dat pijn. Heel veel pijn. Je laat een traantje en bent niet te genieten.

8. FIFA 17 is machtig mooi

Klein beetje verslavend maar. Grote kans dat je lover hier blij mee is.

9. Messi is een koning

Jij weet als geen ander dat Messi de absolute topvoetballer van de wereld is.

10. Je kent alle roddels in voetballand

De ene voetballer is vreemdgegaan met de vrouw van de andere voetballer en natuurlijk volgde je de Sylvie, Rafael en Sabia soap ook. Tja, je blijft een vrouw.

11. Voetbalstadions zijn vet

Je bent in elk Nederlands stadion wel eens geweest. Was het niet voor een wedstrijd, dan ging je er naartoe voor een concert. Maar ook in steden als Barcelona móet je Camp Nou gezien hebben. Je bent zo onder de indruk, je maakt honderd selfies. (En plaatst ze op social media).

Ook leuk om te lezen: 6 tekenen dat je stiekem ook een beetje testosteron hebt

Reageer op artikel:
Deze 11 dingen begrijpen meisjes die van voetbal houden écht wel
Sluiten