Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 1 nov 2019

Deze 12 dingen willen vrouwen met tattoos nooit meer horen

Tattoos zijn nog steeds razend populair. Of je nu je arm hebt versierd of een subtiele tattoo op je pols hebt laten zetten, ze zijn er in alle soorten en maten en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Of je bent juist helemaal geen fan van de plaatjes op je lichaam. Laat deze dan een goede les zijn. Dit zijn de dingen die vrouwen met tattoos nooit meer willen horen.

1. Krijg je daar geen spijt van?

Misschien wel de meest irritante vraag die je te horen krijgt als je net apetrots je allereerste tattoo hebt laten zien. Natuurlijk krijg je geen spijt. Zijn ze soms vergeten dat je een volwassen vrouw bent en je eigen keuzes kunt maken?

2. Wat betekent je tattoo?

De één vindt het geen probleem om te vertellen waar zijn of haar tattoo voor staat, de ander gaat het je niet aan de neus hangen, terwijl het voor sommige misschien een beetje awkward kan worden. Want het kan zijn dat je een tattoo hebt laten zetten puur omdat je een mooi plaatje tegen kwam. ‘Ehh, tja. Hij komt uit mijn plakboek’, klinkt dan soms een beetje stom.

Aan de andere kant mogen anderen jou daarom niet veroordelen. En dat gebeurt helaas soms wel. Heel irritant.

3. Wat als je een oud omaatje bent?

Je tattoos zijn nu nog fris en strak. Dat zal later wel veranderen wanneer je rimpels krijgt. Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar tegen die tijd kijk jij met trots naar je tattoo en flitsen alle herinneringen aan je voorbij. Mensen die zich alleen maar afvragen hoe het later zou zijn, missen een heleboel leuke dingen in hun leven.

4. Je bent zonder tattoo ook mooi

Alsof je nu je hele uiterlijk hebt verpest. Of was het een compliment? Je weet het eigenlijk niet altijd. Natuurlijk zijn er mensen die niet zoveel met tattoos hebben, maar dan ben je toch niet ineens minder mooi als je er eentje (of meerdere) hebt? Men mag nooit tegen je zeggen dat je nu minder mooi bent. Punt.

Aanbeden worden om je tattoo

5. Ik wist niet dat jij zo stoer bent

Het stereotype beeld van vrouwen met tattoos. Ze zijn hartstikke ruig, rijden motor en doen alles wat niet mag. Eh, wrong. Zo badass ben jij nou ook weer niet. Oké soms wel maar dat terzijde. Vaak word je gezien als een asociaal type met een pittig verleden. Wrong again.

6. Je kunt toch ook een piercing nemen? Die kan er nog uit

Nee. Het antwoord is gewoon nee.

7. Neem je er nou nóg één?

Ja. En ik ben niet te stoppen. HA.

8. Heb je er wel goed over nagedacht?

Nee, jij ben de eerste de beste tattooshop ingelopen en zei: ‘doe mij die maar’. In een aantal gevallen zal het zo zijn. Maar de meeste mensen hebben écht wel goed nagedacht over hun tattoo, aangezien je het je hele leven met je mee draagt.

Bovendien zijn grote tattoos op je lichaam wel te verbergen. Daarbij komt dat je vast al wel een beeld hebt in welke branche je graag wilt gaan werken en of jouw droomtattoo een groot probleem zou zijn.

9. Kun je nu nog wel een baan vinden?

Het kan een moeilijke combinatie zijn. Tattoos en een baan. Zeker wanneer het je droom is om bij een bank wil gaan werken en jij je tattoo op je pols niet erg goed weet te verbergen. Toch valt het over het algemeen nog wel mee. Een klein tekentje zullen de meeste mensen niet van schrikken.

10. Ik houd niet van tattoos, maar die van jou vind ik wel mooi

Bedankt voor deze informatie. Het interesseert jou echter helemaal niets. Je vraagt je daarnaast ook af hoe eerlijk het is als mensen dit tegen je zeggen. Boeiend, jij vindt het mooi en daar draait het om.

11. Mooi, maar niets voor mij

Het interesseert jou niet of andere mensen wel of niet tattoos zouden nemen. Jij bent hartstikke trots op je prachtige tattoos. Zeg dit dus vooral niet.

12. Het is echt heel zonde van je huid

Oké, tattoos zijn niet misschien het beste idee voor je huid. Maar hé wat dacht je van roken, drinken, suiker? Precies.

Reageer op artikel:
Deze 12 dingen willen vrouwen met tattoos nooit meer horen
Sluiten