Deze 12 licht neurotische trekjes hebben héél véél vrouwen

We hebben allemaal van die kleine eigenaardigheden. Bijvoorbeeld meerdere keren checken of je wel écht alles bij je hebt. Of áltijd het gevoel hebben dat je iets bent vergeten. Gelukkig ben je niet de enige met neurotische trekjes. Want aan deze maken heel veel vrouwen zich schuldig:

1. Tien keer checken of je je sleutels en telefoon wel bij je hebt

Bij de tiende keer weet je stiekem wel dat ze gewoon in het vakje van je tas zitten waar ze altijd zitten maar tóch moet je het nog een keer checken. Just to be sure.

2. Jezelf afvragen of je de deur wel op slot hebt gedaan

Terwijl je op de automatische piloot de deur altijd op slot doet. Toch ben je in staat om – als je net de deur uit bent – terug te lopen om te kijken of je de deur wel écht op slot hebt gedaan.

3. Denken dat je koffer kwijtraakt als je op vakantie gaat

Je weet namelijk zeker dat jouw koffer als enige ergens in het luchtruim van het vliegtuig blijft rondzwerven. Als je koffer na enkele minuten niet op de loopband zichtbaar is weet je het zeker: mijn koffer is kwijt. Uiteindelijk ligt je koffer er altijd tussen.

4. Tientallen keren je handen wassen zonder reden

Niet alleen als je naar de wc bent geweest, maar ook als bijvoorbeeld een koekje hebt gegeten of iets anders hebt aangeraakt wat in jouw ogen ‘onrein’ is. Of gewoon zomaar, omdat je denkt dat dat goed voor je is.

5. Je niet veilig voelen als je voet buiten de dekens ligt

Je hebt het idee in je hoofd dat je hele lichaam bedekt moet zijn onder de dekens. Je weet niet zo goed waarom, maar het voelt verkeerd als bijvoorbeeld je tenen nog onder de dekens uitpiepen.

6. Alles moét recht staan of symmetrisch zijn

Als je twee kaarsen in de vensterbank hebt staan moeten ze van dezelfde kleur zijn, hetzelfde model en de afstand tussen de kaarsen moet symmetrisch zijn. Je afstandsbediening moet ook recht liggen. Ook zo vervelend; als een vork in de bestekla precies andersom ligt dan alle anderen.

7. Je kleding hangt op kleur

Het stoort je enorm als er een roze shirtje hangt tussen al je witte shirtjes. Om nog maar niet te spreken dat zelfs je witte shirtjes van spierwit tot gebroken wit tot beige op kleur zijn gehangen.

8. Je mag van jezelf niet op bepaalde tegels staan

Als er witte en rode tegels zijn dan kies je er bewust voor om alléén op de witte tegels te staan. Als je per ongeluk op een rode tegel staat, is dat direct een slechte voorbode.

9. Je ochtendroutine moet altijd hetzelfde zijn

Je hebt een bepaalde ochtendroutine en als die iets afwijkt van je normale pantroon raak je lichtelijk in paniek. Eerst koffie zetten, dan douchen en daarna pas ontbijten. Als dit anders gaat dan voel je je direct onrustig.

10. Elke keer weer checken of je de wekker wel hebt gezet

Je hebt de wekker heus wel gezet maar je checkt het toch nog een paar keer. Als je het niet doet dan ben je bang dat je je verslaapt of blijft de vraag of je ‘m wel echt hebt gezet in je hoofd ronddwalen.

11. Tijden moeten kloppende getallen bevatten

Als het 07:23 is dan wacht je tot het 07:30 voordat je echt gaat opstaan. Hetzelfde heb je met tijden dat je de deur uitgaat of tijden dat je ergens wilt arriveren. Getallen wil je altijd ‘kloppend’ hebben.

12. Dingen alleen eten zoals het hoort

De foto boven dit artikel zegt genoeg. Dit geeft heel veel mensen de kriebels.

13. Aan álles een betekenis hangen

Als alle stoplichten op rood staan maak je jezelf meteen wijs dat het een slechte dag voor je gaat worden. Als ze allemaal op groen staan dan wordt het wel een goede dag. Je hangt aan alle toevalligheden een diepzinnige betekenis.

LEES OOK: 24 typische vrouwendingen die alleen wij vrouwen kunnen doen

Reageer op artikel:
Deze 12 licht neurotische trekjes hebben héél véél vrouwen
Sluiten