Deze 14 dingen herken je als geen ander als je overal saus bij eet

Ketchup, mayonaise, hot sauce, sojasaus, curry, mosterdsaus en knoflooksaus. En dat zijn ze nog niet eens allemaal. Jij vindt alle sausjes lekker en hebt ze sowieso altijd in je koelkast staan. Sausjes horen bij elke maaltijd. In jouw ogen zijn alle combinaties mogelijk en het maakt jouw eten veel smakelijker. Als jij ook overal saus op doet dan herken je dit als geen ander:

1. Alles zonder saus is droog

Je sausje maakt je maaltijd gewoon net iets smeuïger en zachter. Tosti met ketchup, patat met mayo en biefstuk met rode wijnsaus. Zonder saus krijg je het écht niet door je strot.

2. Je kunt niet kiezen tussen sauzen want je vindt alles lekker

Oh nee, je moet weer eens kiezen welke saus je bij je kipnuggets wilt. Het liefst neem je ze allemaal, zodat je steeds weer een andere smaakje proeft. Daarom is patatje oorlog of speciaal ook helemaal jouw ding. Sauce everywhere!

3. Mensen denken dat je soep eet

Jouw eten verdwijnt doordat je zoveel saus erop gooit. Daardoor lijkt jouw bord net op soep. Maar hey, het smaakt goed.

4. Mensen vragen je om advies

Jij bent de echte sauzen expert. Daarom komen vrienden en familie naar jou toe om te vragen welke saus ze het beste bij de maaltijd kunnen nemen. Simpel: romige bieslooksaus bij zalm, sinaasappel-honing-tijmsaus bij beenham en zoetzure saus bij gehaktballetjes.

5. Je koelkast staat vol met saus

Eenderde van je koelkast is gevuld met verschillende sauzen. Voor elk gerecht heb je iets in huis. Van mayonaise tot sojasaus, het zijn de musthaves van de koelkast.

6. In elk restaurant vraag je om extra saus

‘Hallo, hebt u ook mayonaise en ketchup? Ja? Graag eentje extra.’ Hoe beschamend je het soms ook vindt, saus hoort bij elk gerecht en zo’n klein kuipje is echt niet genoeg om jou te vullen. Je hart maakt een sprongetje wanneer de ober jou extra veel saus geeft.

7. En je bent teleurgesteld als ze jouw favo saus niet hebben

Nee hé, geen currysaus? Nu is je eten verpest. Want nu moet je een andere saus kiezen en je weet dat dit niet jouw favo combi is. In dit restaurant kom je nooit meer terug.

8. Je vriendinnen houden rekening met je

Zij weten precies welke saus je wilt hebben bij elk gerecht. Als je komt eten staat jouw favo pot al klaar op tafel. Ze zijn niet voor niets je BFF’s.

9. Mensen vinden dat je je eten verpest

‘Zoveel saus? Zonde van de smaak.’ De mensen zeuren. Saus is niet voor niets op de markt gebracht en geeft een extra dimensie aan je eten. Waarom zou je alles zonder saus eten als het nóg lekkerder kan? Precies.

10. Vies eten is met een sausje eetbaar

Sperziebonen en spruitjes wil jij wel eten, maar alleen als je daar de rode substantie genaamd ketchup bij kan eten. Lekker zoet en tomaatachtig. Daar houd je van.

11. Mensen zeggen dat je ongezond bent

Iedereen vindt dat je niet zoveel saus moet eten. Maar jij trekt je er niets van aan. Er zijn namelijk ook genoeg light varianten of sauzen zonder suiker. Hoezo ongezond? Jij rent gewoon een extra rondje.

12. Mensen staren je aan wanneer je mayo als boter gebruikt

Alle ogen zijn op jou gericht wanneer je een laag mayonaise op je bruine boterhammetje smeert. Maar jij weet als geen ander dat mayonaise veel lekkerder is dan boter. En minstens net zo (on)gezond. Heerlijk met dat plakje kaas.

13. Je sushi valt van ellende uit elkaar

Sojasaus is niet meer veilig wanneer je sushi eet, want die gaat sowieso op. Je hele stuk wordt namelijk minimaal tien seconden ondergedompeld in de sojasaus. Dan valt de sushi wel van ellende uit elkaar maar wat maakt het uit, je eet het toch op.

14. Je kan er niks aan doen dat je een Nederlander bent

Tja, het is nu eenmaal waar. Nederland is een sausland. En laat jij nou net een rasechte kaaskop zijn. Het zit in je genen.

Houd je ook zo van eten? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit herkennen alleen meisjes die nooit kunnen stoppen met eten

Reageer op artikel:
Deze 14 dingen herken je als geen ander als je overal saus bij eet
Sluiten