Deze 14 struggles ervaart elke nagellak addict

Je kunt niet zonder nagellak. Wanneer jij je nageltjes vol trots in de prachtigste kleur hebt gelakt dan ben je zo blij als een kind. Zonder een mooi kleurtje voel jij je een naakte garnaal. Je mag wel toegeven dat je best een beetje een addict bent. En nagellak verslaafd zijn brengt ook een aantal struggles met zich mee.

1. Links is prima, rechts wordt verpest

Het ligt er wel aan of je linkshandig of rechtshandig bent. Ben je rechtshandig, dan zijn je linkernagels prachtplaatjes. Je rechterhand daarentegen kun je wel vervloeken. Het gaat nooit zo perfect als je andere hand. Mega frustrerend. Het betekent heel veel wattenstaafjes omdat er kilo’s nagellak langs de nagels is gekomen. Jammergenoeg zal dit nooit een nieuwe trend worden.

2. Het wachten

Je haat het, je hebt er geen geduld voor. Braaf heb jij je nageltjes weer mooi gelakt en dan begint de ellende. Het lange wachten tot ze helemaal zijn opgedroogd. Je weet wel dat er heel veel tips zijn om je nagels sneller te laten drogen, maar alsnog ben je te ongeduldig om te wachten tot de nagellak echt helemaal is uitgehard. Resultaat: nagellak met mooie afdruk.

3. Het is droog. Oh nee toch niet.

Het is nog erger dan een break-up. Oké, misschien is dat overdreven. Je bent al gauw overtuigd dat je nagellak is opgedroogd maar niets is minder waar. Je moet naar het toilet, je doet je broek uit, je schoenen aan, je borstelt je haar of je doet je sjaal om. Na een uurtje kijk je naar je nagels en de afdruk verklapt precies wat je hebt gedaan. Niet gewacht in elk geval. Opnieuw lakken dan maar? Zucht.

4. Je verwachting wordt niet waargemaakt

Ai, nog zo’n teleurstelling. Je denkt dat je een nieuwe prachtige nagellak hebt gekocht en dan blijkt dat het kwastje vervelend dun is. Of je hebt vier lagen nodig omdat de kleur gewoonweg niet dekt. Jammer.

5. Het kost veel tijd

Rustig de tijd nemen om je nagels te voorzien van een mooi kleurtje, niet knoeien en laten drogen. Basecoat, twee laagjes lak en een topcoat, het kost al met al al snel een uur. En vaak doe je het op een moment dat je juist geen tijd hebt. Argh, the struggle. Maar ze móeten er perfect uitzien.

6. Zonder nagellak ben je naakt

Omdat je zo vaak nagellak draagt voel je je zonder nagellak ontzettend naakt. Wat een leeg gevoel, je bent niet compleet. Die arme nageltjes. Gelukkig heb jij altijd wel een pocket size potje bij je.

7. Het bladdert gauw weer af

Nee! Het is zo vervelend. Heb je zo je best gedaan om je nagels er weer spik en span uit te laten zien. Bladdert het na een dag alweer af. Mweh. Al dat werk voor niets, je had zo gehoopt dat je nieuwe fantastische nagellak minstens twee weken zou blijven zitten. Maar je weet dat je daar eigenlijk gelnagels voor nodig hebt. Een nieuwe laag aanbrengen is ook geen optie dus je besluit je nagellak maar weer te verwijderen en een nieuwe aan te brengen.

8. Gele nagels

Oops basecoat vergeten. Je hebt geen zeeën van tijd, het kan zijn dat de onderste laag er soms bij inschiet. Maar je wilt ook niet met je naked nails naar buiten. Tja dan kunnen je nagels geel uitslaan. Toch maar wat meer tijd nemen de volgende keer? Of gebruik deze handige trucs.

9. Nieuwe limited edition = doei geld

Wanneer er een nieuwe limited edition nagellak uit is of je favoriete merk komt met nieuwe kleurtjes op de markt dan móet je ze gewoon hebben. Je kunt de verleiding niet weerstaan als je in de stad loopt, die potjes zien eruit om op te vreten, zo mooi zijn ze. Al die kleurtjes wil je hebben. Na een dagje shoppen kom jij dan ook thuis met een tas vol nagellak.

10. Nagelriemen blijven gekleurd

Het verwijderen van nagellak is soms een hele klus. Donkere kleuren als rood, zwart en blauw is een heel kwarwei. Je nagelriemen blijven gekleurd en dat is niet bepaald mooi. Maar, er zijn wel trucjes voor. Om nog maar niet te spreken over het verwijderen van glitternagellak, je blijft boenen als een idioot.

11. Welke kleur wil ik nu?

Omdat je zo’n enorme nagellak addict bent en een collectie hebt waar je ‘u’ tegen zegt, wordt het kiezen van een kleurtje een steeds groter probleem. Je kunt er natuurlijk ook drie gebruiken, maar of dat zo’n groot succes is, is de vraag.

12. Uitgedroogde potjes kunnen nu wel de prullenbak in

Het weggooien van nagellak doet pijn, heel veel pijn. Je krijgt tranen in je ogen wanneer je het potje opent en het blijkt de Sahara te zijn. Het is tijd om je uitgedroogde potjes weg te doen. Afscheid nemen is moeilijk. Maar je kunt nu eenmaal niet honderd lege potjes op je kamer bewaren. Kun je écht geen afscheid nemen? Dit is je truc.

13. Zelfde kleuren

Je houdt eigenlijk zo van rood dat je elke keer weer voor een andere tint gaat. Maar diep van binnen weet je dat het ook eens tijd wordt voor een ander kleurtje. Maar het is gewoon zo mooi. Mensen vragen zich af waarom je steeds dezelfde nagellak draagt. Zucht, dat is niet dezelfde nagellak als vorige week, dat zíe je toch?

14. Klachten over de koelkast

Je hebt een hele plank in de koelkast ingenomen om je baby’s in uit te stallen zodat ze niet uitdrogen. Zo zijn ze veilig. Of iedereen daar blij mee is, is een tweede.

Struggles of niet, gelakte nagels zijn gewoon prachtig en de échte verslaafden kunnen een paar probleempjes echt wel aan. Want jij bent de nagellak koningin en zodra je nagels gelakt zijn ben je zo trots als een pauw.

Deze al gezien? Wauw! Urban Decay lanceert nieuwe prachtige ‘Naked’ nagellak

Reageer op artikel:
Deze 14 struggles ervaart elke nagellak addict
Sluiten