wpk-admin
wpk-admin Nieuws 13 mei 2018

Deze 4 vrouwen bekennen waarom ze vreemdgingen (en geen spijt hebben)

Gaan alleen mannen vreemd? Nope, dat is niet waar. Sterker nog, sinds 1990 is het aantal vrouwen dat vreemdgaat met 40 procent gestegen terwijl dat percentage onder mannen exact hetzelfde bleef. We willen het zeker niet goedpraten, maar we vragen ons wel af: waarom zou je het doen?

Deze vier vrouwen bedrogen hun (toenmalige) lover, vertelden aan Famme.nl waarom ze dat deden en of ze er spijt van hebben (spoiler: hebben ze niet). De vrouwen willen anoniem blijven, maar dit zijn hun verhalen.

De ene die zich eenzaam voelde binnen haar relatie

‘Ik ging vreemd omdat ik ongelukkig was en eerlijk gezegd aandacht zocht omdat het ontbrak binnen mijn relatie. Het ging niet met voorbedachte rade. Ik was niet boos – alleen maar verdrietig en eenzaam. Hoewel het niet goed was, heb ik er geen spijt van. Het was een nieuw dieptepunt wat me bewust maakte van m’n gevoelens en wat ik wilde.

Mijn toenmalige vriend heeft het niet ontdekt, maar het heeft ertoe geleid dat ik de relatie heb verbroken en verder ging. Ik heb geleerd dat ik niet meer in een relatie blijf hangen die me eenzaam laat voelen. Ik begrijp nu wat het betekent is als mensen zeggen dat je beter in je eentje ongelukkig kan zijn dan ongelukkig in een relatie.’

De ene die het eerlijk toegaf

‘Ik ging vreemd omdat ik me niet geliefd of gewaardeerd voelde. Ik hunkerde naar het gevoel om gewild te zijn. De nieuwe man wist precies wat hij moest zeggen en met me moest doen, wat alleen maar benadrukte wat ik miste. De relatie met mijn vriend was niet vreselijk of een aflopende zaak, maar ik was wel boos op hem. Ik wilde dat hij me mooi liet voelen, dat hij me het gevoel gaf dat hij me wilde.

Ik heb geen spijt van het vreemdgaan. Ik heb een geweldige man ontmoet die me leerde van mezelf te houden. Het was een les, maar het heeft m’n leven zeker een tijdje gecompliceerd gemaakt. Uiteindelijk heb ik alles opgebiecht aan mijn vriend, die nu mijn echtgenoot is. De impact op de relatie was absoluut niet fijn. Er was een hoop woede en zijn vertrouwen in mij was volledig verscheurd. Het heeft me jaren gekost dat terug te winnen.

Soms voelt het alsof hij me nog steeds niet helemaal vertrouwd. Ik heb geleerd hoe moeilijk het is om iemands vertrouwen terug te krijgen als je dat hebt geschonden. De emotionele littekens helen moeilijk. Desondanks kan ik niet beloven dat ik nooit meer vreemdga.’

De ene die voor de bad guy ging

‘Ik ben er niet trots op, maar in mijn twintiger jaren bedroog ik een heel aardige, bijna irritant lieve man die me op handen droeg met een ex die me als shit behandelde. Toen mijn ex me eindelijk terug wilde, maakte ik het uit met de nice guy en ik weet niet of hij ooit heeft geweten dat ik vreemdging.

Natuurlijk heb ik spijt dat ik zo gedachteloos handelde, maar een deel van mij weet dat dit ruimte heeft gegeven om volwassen te worden, hoe ik wel en niet behandeld wil worden en uiteindelijk een trouwe relatie te krijgen met mijn huidige man. Maar misschien maak ik mezelf dat wel wijs om me beter te voelen.’

De ene die leerde te leven volgens haar eigen regels

‘Waarom ik vreemdging? Het was een mix van woede en aandacht die ik thuis niet meer kreeg. Ik heb er geen spijt van. Het heeft me tot de persoon gemaakt die ik vandaag ben. De man met wie ik vreemdging, heeft me veranderd. Het was niet alleen een affaire; het was ook een waardevolle, liefdevolle vriendschap. Maar ik bleef uiteindelijk wel bij m’n vriend.

Ik leerde van hem te houden ondanks zijn fouten en begreep beter waarom hij bepaalde dingen had gedaan. Je kan stellen dat het me vergevingsgezinder maakte. Ik kan niet zeggen dat ik het nooit meer doe. Dat weet ik niet. Ik leerde te leven voor mezelf en dat ik van mezelf moet houden voordat ik van iemand anders hou. Ik leerde dat een man me niet compleet maakt, in welke situatie dan ook.’

Vreemdgaan is nooit een oplossing. En ook zeker niet iets wat we zouden aanraden. Maar in Temptation Island zagen we al hoe moeilijk het soms kan zijn om trouw te blijven, zeker als je niet helemaal happy bent in je relatie.

We wilden laten zien dat niet alleen mannen de bad guys zijn en vrouwen ook een scheve schaats rijden. Maar mocht je problemen in je relatie hebben, probeer die dan altijd op te lossen door met elkaar te praten of misschien met iemand anders. Maar niet door met een ander het bed in te duiken…

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

[contact-form-7 id=”122608″ title=”Nieuwsbrief”]

Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
Deze 4 vrouwen bekennen waarom ze vreemdgingen (en geen spijt hebben)
Sluiten