Deze 5 mascara en eyeliner trucjes gaan je beautyroutine voor eeuwig veranderen

Tips op het gebied van onze mascara's en eyeliners zijn er wat ons betreft nooit genoeg. Als we onze routine weer kunnen oppimpen door een of ander trucje, dan ontvangen we het met open armen. Een vijftal geboden op het gebied van oogmake-up:

Als deze trucjes je beautyroutine niet gaan veranderen..

1. Koop een nude oogpotloodje voor mooie, grote wakkere ogen

Vaag bekend is al wel uit onze filmpjes dat het inkleuren van je waterlijn met een wit oogpotloodje zorgt voor een wakkere blik. Maar wat we je eigenlijk beter kunnen aanraden is een zachtroze potloodje aan te schaffen. Kleur hier je waterlijn, de binnenste ooghoekjes en het gedeelte bij je wenkbrauwbot in. Geloof ons, alsof je een week lang hebt geslapen.

2. Voor de cat eye beginners: verbind de lijntjes

Een bekend trucje. Moeite met het zetten van een strakke cat eye? Trek niet de hele lijn in één keer maar zet verschillende punten/ streepjes achter elkaar. Verbind daarna pas de streepjes/ punten tot een vloeiende lijn en ga er nog nogmaals een keer strak overheen. Werkelijk stukken makkelijker dan in een keer uit de losse pols. Toch nog een foutje gemaakt? Pak er een wattenstaafje bij.

3. Verzamel mascara’s

Ja echt, je hoeft het niet bij eentje te houden. Vaak is een combinatie van mascara’s veel effectiever dan slechts eentje. Heb je bijvoorbeeld korte wimpers? Begin dan altijd met een verlengende mascara voordat je overgaat naar het krulgedeelte. De meeste visagisten raden aan om twee tot drie verschillende mascara’s te gebruiken aangezien het je hele look kan transformeren. Jup, je kunt je verzameling weer prima verantwoorden.

4. Size does matter

Verschillende mascaraborsteltjes doen verschillende dingen. Dunne borsteltjes zijn ideaal voor kortere wimpers aangezien je zo goed bij de aanzet kunt. Net als met je haar volume geven gaat het niet alleen om de uiteindes. Gebogen borsteltjes zijn perfect om je wimpers mee in de krul te zetten, ideaal voor wanneer je rechte wimpers hebt. Iets langere wimpers? Dan zijn grotere borstels geschikt voor extra volume. Of je combineert ze natuurlijk allemaal weer..

5. Een wimperkruller is een absolute must

Wil je alles halen uit je wimpers en mascara? Dan is een wimperkruller een must. Zet hem voor je mascara op doet op je wimpers, houd vijftien seconden vast en open de kruller voorzichtig. Doe je het na je mascara? Dat vergroot het breekgevaar van je wimpers aanzienlijk. Dus als je het doet, doe het dan voorzichtig.

Reageer op artikel:
Deze 5 mascara en eyeliner trucjes gaan je beautyroutine voor eeuwig veranderen
Sluiten