Life 18 jun 2016 Joke-Jiers Botma

Deze 5 natuurlijke zwembaden geven je maar één gevoel: O-M-G

De wereld heeft ons veel moois te bieden en er is altijd iets moois te ontdekken. Daarom selecteerden we voor jou de állermooiste natuurlijke zwembaden. Thanks to mother nature:

1. Pamukkale, Turkije

Pamukkale betekent ‘kasteel van katoen’ in het Turks en is niet voor niets een natuurfenomeen in Turkije. De naam heeft ze te danken aan haar bijzondere uiterlijk. Het kalkhoudende water loopt via terrassen van een helling. Uit het warme water van maar liefst 35 graden (heaven!) slaat calciumcarbonaat neer en zo ontstaan er dikke pakketten kalk. De één vindt het op een kasteel van katoen lijken en de ander op een bevroren waterval. Een gekke vergelijking wellicht maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

De volta ao castelo que ganhou meu coração! Pamukkale e seu fabuloso "Cotton Castle"! ☁️?☁️ #awesome

A photo posted by Isabella Paes Lemes (@isapaeslemes) on

2. Hamilton Pool, Texas Hill Country

Dit beeldige natuurlijke zwembad is niets minder dan een natuurwonder. Duizenden jaren geleden is er een ondergrondse rivier ingestort door erosie. Nu is het een prachtige grot waarin een oogverblindende waterval naar beneden komt. Sprookjesachtig mooi en ongelooflijk populair bij de bevolking die hier verkoeling zoekt.

Just got back from Hamilton Pool!! This place is beautiful!! #beautiful #hamiltonpool #texas #waterfall #cool

A photo posted by Joe Seelig (@seelig.j) on

3. Havasu Falls

Havasu Falls wordt de verborgen parel van The Grand Canyon ook wel genoemd. Dit heeft ze te danken aan haar prachtige kleuren die volgens bezoekers alleen in het echt te ervaren zijn. Je kan wandelen naar de watervallen om vervolgens een frisse duik te nemen in dit blauw-groene water.

Amazing weekend with an even more amazing group of people @dotdotdot_events @theyogapartyaz #havasufalls #havasupai #yoga #paradise

A photo posted by $O7OMVN (@djsoloman) on

4. Blue Lagoon, IJsland

Dé plek als je de mooiste kiekjes wilt maken voor je Instagram-account. Het milky blue water heeft iets surrealistisch, het ziet er ijskoud uit maar is juist warm. Wees daarom niet meer bang om naar een koud land te gaan, want dit maakt echt alles goed als je het ons vraagt.

Iceland is another destination in which I would love to travel to ever since watching Justin Bieber's "I'll Show You" video lol and now after seeing this from @threeifbysea it makes me want to go even more! #bluelagoon #bluelagooniceland #iceland

A photo posted by Aylin (@aylinn_a) on

5.Ik Kil Cenote – Chichen Itza

Een plek voor iedereen die van groen, groener groenst houdt. De planten hangen romantisch in het water en je kan oneindig naar boven kijken vanuit het water.

Such a gorgeous place ? #IkKilCenote #Yucatan #Mexico #sinkhole

A photo posted by @deannarogers on

LEES OOK:Wanderlust Wednesday: zwemmen met deze varkentjes is écht een droom

Reageer op artikel:
Deze 5 natuurlijke zwembaden geven je maar één gevoel: O-M-G
Sluiten