Deze 6 make-up tips wilt vast ieder meisje met lenzen weten

Als jij lenzen draagt kam jij waarschijnlijk vaak met make-up problemen. Je make-up komt de hele tijd in je oog terecht en zelfs in je lens. Om dit vanaf nu te voorkomen hebben wij zes handige make-up tips voor lenzendragers op een rijtje gezet:

1. Olievrij

Een van de belangrijkste tips voor lenzendragers is olievrije make-up. Make-up die oliën bevatten kunnen uitlopen in je oog en onder je lens gaan zitten. Hierdoor heb je een troebel zicht en kan ook je make-up uitlopen.

2. Oogschaduw

Als je een groot fan bent van oogschaduw kan dit bij een poedervariant nogal in je ogen komen. Helemaal bijvoorbeeld als je het met een fluffy kwastje aanbrengt. Kies daarom voor een vloeibare oogschaduw of breng het aan met je vingers.

3. Mascara

Een ander belangrijk onderdeel is de juiste mascara voor lenzendragers. Dikke klonterige mascara’s kunnen in je oog terechtkomen net zoals mascara’s met vezels. Als je lenzen draagt kun je het beste kiezen voor klassieke formules waarbij de mascara borsteltjes van plastic zijn.

4. Oogpotlood

Hoe graag je het ook wilt, als je lenzen draagt kun je beter oogpotlood ontwijken. Het lijntje op je waterlijn kan namelijk jouw lens goed vies maken. Kun je echt niet zonder? Kies dan voor een gelformule potlood, die speciaal voor de waterlijn is. Deze hebben een minder grote kans op uitlopen dan het klassieke oogpotlood.

5. Waterproof make-up

Hoewel het logisch klinkt om juist waterproof make-up te gebruiken, is dit het niet. Waterproof make-up kan ervoor zorgen dat deze zich hecht aan jouw lens, die je vervolgens heel lastig schoon krijgt.

6. Whitening oogdruppels

Als jij vaak last hebt van rode ogen kan het zijn dat je whitening druppels gebruikt. Dit doet helaas meer kwaad dan goed. Het kan jouw oog beschadigen waardoor het dragen van je lenzen onprettig wordt. Los het op door een dotje witte oogschaduw aan te brengen in het hoekje van je oog.

Reageer op artikel:
Deze 6 make-up tips wilt vast ieder meisje met lenzen weten
Sluiten