Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 17 mei 2017

Deze 6 verschillende f*ckboys bestaan er en je wilt ze allemaal vermijden

Ben jij ook wel eens een jongen tegen gekomen waarvan je eerst dacht: 'Wauw, dit is de man waar ik al honderd jaar op wacht', en wat uiteindelijk een enorme *sshole bleek te zijn? Dan is dit de guide die jou helpt bij het ontwijken van deze verschrikkelijke mannen. Dit zijn namelijk de 6 verschillende f*ckboys en hun gebruikelijke gebruiken.

1. De Chuckboy

Beter bekent als de ‘Valse Feminist’. Zijn ‘interesses’ liggen bij de vrouwenrechten en hij vindt het belangrijk dat jullie even veel betaald krijgen als mannen. Glazen plafond of het enige recht is het aanrecht? Nee, hou op hoor dat vindt hij écht belachelijk; vrouwen zijn net zoveel waard als mannen. En met deze uitspraken lult hij jou zo het bed in.

Natuurlijk zijn er mannen die écht feministisch zijn, maar vraag wel even goed door wie Aletta Jacobs was en hoe de boekclub van Emma Watson heet. Weet hij dat niet? F*ckboy-alarm. Doei.

2. De Out&Out f*ckboy

De oldtimer en klassieke f*ckboy van het stel: de out&out boy is de jongen die jou niet voor 11 uur ‘s avonds appt. Is hij een echte out&out, dan appt hij je pas rond een uurtje of 4 in de ochtend. ‘Ben je nog wakker?’, ‘Waarom ben je niet op het feestje?’, ‘Je mag nog langskomen hoor, als je wilt’; trap er niet in dames. Seks is alles wat hij wilt.

Deze f*ckboy gebruikt zijn charmes en late night text om jou in zijn bed te krijgen. En vaak lukt het hem nog ook. Ze zeggen wel eens dat degene die jou dronken een berichtje sturen, zijn de mensen die om je geven. Nou niet bij deze boy hoor, hoogstwaarschijnlijk ben jij niet de eerste of enige die geappt is. Hap niet meer toe, jij hebt geen honger meer.

3. De Softboy

Mr. Nice Guy, maar eigenlijk een wolf in schaapskleren. Hij doet zich voor als de perfecte jongen en zal dit jou ook vaak vertellen. ‘Mannen die dat tegen een vrouw zeggen, snappen vrouwen niet’ of ‘Nee, dat zou ik je nooit aandoen’ zijn zinnen die vastgegroeid zitten in zijn vocabulaire. Hij zal je elke dag appen met ‘Goedemorgen’ en ‘Slaap lekker’, en dit vol blijven houden tot jij eindelijk interesse in hem toont. Dan zal hij je sneller loslaten dan jij verleidelijk kan knipperen met je ogen.

En het ergste van de soft f*ckboy? Dan hij deze break-up zo doet lijken, dat jij degene bent die iets fout heeft gedaan. Hij blijft namelijk de goodguy kaart spelen. Arm slachtoffer is hij, sapstengel.

4. De Litboy

De litboy doet zich heel intelligent voor. Hij is dan ook te herkennen aan zijn semi nerderige uitstraling, want al snel doet vermoeden dat dit een goede jongen is. Maar pas op: soms is het slechts een dekmantel voor het f*ckboy principe. Hij leest veel boeken, of althans dit doet hij voorkomen, maar of hij er ook wat van opsteekt is het tweede.

Vrouwen vinden intelligente en mysterieuze mannen aantrekkelijk en laat dit nou net het starterspakket van de lit-f*ckboy zijn. Hij heeft een sterke mening over de nieuwe schrijfwijze van Jan Wolkers en zijn kamer ziet eruit als een bibliotheek. Laat je niet gek maken, want hoogstwaarschijnlijk begrijpt hij zelf ook niet wat hij zegt en probeert hij je om zijn intellectuele pen te wikkelen. Letterlijk.

5. De life ruiner boy

Over klassiekers gesproken: de life ruiner f*ckboy is ook een gouden van de stapel. Dit is de jongen die het altijd heeft over zijn crazy ex girlfriend, waardoor jij denkt dat jij hét meisje voor hem gaat zijn die hem geeft wat hij verdient. Maar als je even goed jouw bron checkt, kom je er waarschijnlijk achter dat het niet dat meisje is, maar hijzelf die knettergek is.

Hij heeft veel vriendinnetjes gehad en ziet er altijd goed uit. Daarbij gaat hij naar de beste restaurants, feestjes en lijkt zijn huis op een VTwonen magazine. Ongeacht dat je je een echte diva voelt moet je oppassen. Geef jij jezelf, dan slaat hij toe.

6. De Badboy

Oké, admit it: ook jij bent wel eens gevallen voor een bad boy. Zo eentje die geen toekomst perspectief heeft, leeft met het moment en uitgaat wanneer hij wilt. Aan jou de taak om hem weer op het rechte pad te krijgen, toch? Fout. Heel. Erg. Fout.

Dit is niet aan jou, want misschien lijkt hij op het eerste ogenblik erin mee te willen gaan: zodra het te dichtbij komt, en hij al jouw reserves heeft uitgeput, zal hij je laten vallen. Als een baksteen. Gelukkig trap jij er niet meer in, en ben jij dit betonkogeltje nu te snel af.

Vond je dit leuk om te lezen? Dan herken je dit waarschijnlijk ook: “Ik snap eindelijk waarom ik zoveel foute mannen aantrek”

Reageer op artikel:
Deze 6 verschillende f*ckboys bestaan er en je wilt ze allemaal vermijden
Sluiten