Deze 7 antioxidantrijke voedingswaren zouden altijd op je boodschappenlijstje moeten staan

Er zijn antioxidantrijke voedingswaren die geweldig zijn voor je lichaam. Voor je immuunsysteem, je hart en om tekenen tegen ouderdom tegen te gaan. Deze 7 lekkere dingen zouden daarom altijd op je boodschappenlijstje moeten staan:

Bosbessen

Bosbessen zijn een geweldige bron van antioxidanten en staan ook bekend om het beschermen van de gezondheid van je hart. Tevens houden ze je bloedsuiker op peil en daarom worden ze vaak gegeten door mensen met diabetes.

Aardbeien

Het eten van aardbeien zorgt ervoor dat je ogen in goede gezondheid blijven en je een helder zicht hebt. Ook helpen ze je cholesterol laag te houden.

Groene thee

Niet alleen door groenten en fruit te eten kom je aan je dagelijkse dosis antioxidanten. Ook groene thee is een uitstekende bron. Groene thee bevat namelijk een speciaal soort antioxidant, ECGC genaamd. Dit antioxidant verlangzaamt de eerste tekenen van het ouder worden.

Rode wijn

Het is niet vaak dat je alcohol tegenkomt tussen gezond eten, maar rode wijn behoort tot het lijstje van drankjes met de meeste antioxidanten. Het wordt zelfs door dokters aangeraden af en toe een glaasje te nemen.

Kruidnagel

Kruidnagel staat bekend om de antibacteriële werking. Vroeger staken mensen er zelfs één in hun kies wanneer ze last hadden van een ontstoken wortelkanaal.

Walnoten

Walnoten bevatten antioxidanten die kanker tegengaan. Daarnaast werken ze ook goed tegen diabetes type 2 en zorgen ze dat je hart goed functioneert.

Cranberries

Deze kleine besjes geven je immuunsysteem een boost en bevatten net zoals walnoten ook antioxidanten die werken tegen kanker. Nog een bekende eigenschap van cranberries is dat het ontzettend goed werkt tegen een blaasontsteking.

Reageer op artikel:
Deze 7 antioxidantrijke voedingswaren zouden altijd op je boodschappenlijstje moeten staan
Sluiten