Deze 7 bijzondere plekken laten je zien hoe fantastisch Kaapstad is

Rosa Tettero 5 feb 2016 Life

Je zult je misschien verbazen hoeveel prachtige plekken deze stad aan de andere kant van de wereld heeft. Kaapstad. Reken maar dat je deze stad aan je bucketlist toevoegt. Wij zochten de hotspots voor je uit:

1. The Grand Beach Bar

Omdat we allemaal houden van zon, zee, strand en chillen. The Grand Beach Bar is dé plek waar jij geniet van een koud drankje aan de kust. Overdag luieren op een loungebank en daarna seafood eten in het restaurant. Want ja, hier hebben ze sushi. En de locatie is 100 procent Instagram-waardig:

Screenshot 2017-02-02 at 15
18e998b88f3528ec76ddf4c04522bbfd
BM008-southboundbride-dna-photography-cape-town-the-grand-wedding-pink-bar

2. Botanical gardens – Kirstenbosch

Deze botanische tuin is maar liefst 560 hectare groot en ligt aan de voet van de grootste helling in Kaapstad. Je vindt hier heel veel verschillende planten en dieren. In de zomer zijn er elke zondagavond openluchtconcerten. Een fantastische plek om de stad even te ontvluchten.

Screenshot 2017-02-02 at 15
Screenshot 2017-02-02 at 15

3. Tafelberg

De Tafelberg is de wonder van Kaapstad dat je gezien moet hebben. De berg beklimmen is een hele belevenis. De tafelberg telt achthonderd treden (!). Ben jij op vakantie om te luieren, dan neem je lekker de kabelbaan die ook naar de top van de berg gaat.

Table_Mountain_Tafelberg_National_Park4
Screenshot 2017-02-02 at 15

4. Bo Kaap

Een bezoekje aan dit schildersachtige deel van Kaapstad mag je zeker niet overslaan. Als je de foto’s ziet dan weet je genoeg. De prachtige kleurrijke huisjes gaan je absoluut blij maken. Wanneer je er rondloopt zul je af en toe muezzins van de tientallen moskeeën horen. Er wonen namelijk veel moslims. Daarnaast zijn er veel oosterse invloeden te vinden. Reken maar op heerlijk eten.
rozehuis
dp-spread-africa-copy
Screenshot 2017-02-02 at 16

5. Camps Bay

Camps Bay is de plek waar de jetset te vinden is. Er komen veel toeristen omdat de stranden er parelwit zijn en het nachtleven fantastisch is. Maar er is ook een bosrijk gedeelte, waar leeuwen, luipaarden en antilopen leven.
starndkaap1
Screenshot 2017-02-02 at 17
baykaap

6. Wijnproeven

Tja, kan niet ontbreken aan dit lijstje natuurlijk. Wijnproeven. Dat maakt een bezoekje aan dit land natuurlijk ook hartstikke aantrekkelijk. Een fles Zuid-Afrikaanse wijn uit de schappen kennen we nu wel. Maar hoe gaaf is het om de wijn te proeven in de Kaapse Wijnlanden? Je kunt naar Leopard’s Leap en Pierneef a la Motte in Franschhoek. Of Dornier, Tokara en Warwick in Stellenbosch. Vino, vino, vino.

Screenshot 2017-02-02 at 17

7. Simon’s town, Boulders beach

Als je ook zo van pinguïns houdt, ga dan hier naartoe. Op Boulders Beach spot je ze namelijk in het wild, terwijl jij over het strand paradeert. Je loopt er over bruggetjes en je kunt er prachtige foto’s maken. Pas wel op, want er zijn meerdere mensen die deze plek graag bezoeken, die dieren zijn dan ook al aardig gewend aan de toeristen.

boulders-beach-simonstown-water
Boulders_beach_Simons_town

LEES OOK: Even wegdromen: 5 prachtige exotische eilanden waar we heel graag naartoe willen
perfecte eilanden nu naartoe willen wegdromen

Reageer op artikel:
Deze 7 bijzondere plekken laten je zien hoe fantastisch Kaapstad is
Sluiten