Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 8 jul 2016

Deze 7 dingen begrijp je alleen als je een lange relatie hebt

Jij en je lover zijn inmiddels zo lang bij elkaar dat je niet meer weet hoe je ooit zonder hem hebt gekund. Zo lang zelfs, dat je nog nooit aan Tinder hebt gedaan. Als jij en je lover al een tijdje samen zijn, nou dan begrijp je deze dingen zeker.

1. Je hebt je eigen geheimtaal

Met niet-bestaande woorden. En ook hebben jullie speciale blikken. Je hoeft maar één blik te werpen op je lover als je moeder weer eens een ellenlang verhaal over haar belevenissen vertelt en hij weet meteen wat er aan de hand is.

2. Jullie zijn schaamteloos bij elkaar

Maar bovenal 100 procent jullie zelf. Want na al die tijd samen, hoef je echt niet meer je best te doen om de minder goede kanten aan jezelf te verbergen. Je hoeft niet meer alles uit de kast te trekken om de ander te imponeren, om een goede indruk te maken. Want hij kent jou door en door en jij hem. En dat is heerlijk.

3. Jullie begrijpen het hoe belangrijk het is om tijd met vrienden door te brengen

Tuurlijk, jullie zijn het allerliefst samen. Hij is de nummer één persoon op de wereld waar je tijd mee wilt doorbrengen en waar je leuke dingen mee wilt doen. Maar je wilt ook graag je vriendinnen zien. Eten, kletsen, drinken, dansen. En bovenal kletsen over alle manspersonen die jullie maar kennen.

En ook je lover wil af en toe een mannenavond. Jullie snappen dat soort dingen van elkaar. Jullie vinden het alleen maar aantrekkelijk dat de ander nog een eigen leven heeft.

4. Jullie appjes zijn niet meer zo romantisch

Stuurde hij je vroeger nog wel eens zoetsappige ochtend- of avondberichtjes, tegenwoordig zijn het meer logistieke kwesties die worden besproken. Wat gaan jullie eten? Haalt hij of jij boodschappen? En welke film willen jullie straks kijken? De leuke gesprekken hebben jullie gewoon in real life.

5. Jullie zijn steengoed in onderhandelen

Kook jij, dan ruimt hij de keuken op. Betaalt hij dit, dan betaal jij dat. Regelt hij de dierenarts, dan regel jij de energierekening. Jullie hebben een prima taakverdeling zo.

Soms wil je natuurlijk onder iets uitkomen of iets voor elkaar krijgen. Dan weet je precies hoe je dat klaar kunt spelen. Want jij weet als geen ander duidelijk te maken dat als hij met de auto ergens heen rijdt, dat niet alleen irritant is – omdat hij niet kan drinken op dat feestje – maar ook ontzettend chill is voor hem. Want nu hoeven jullie niet met het ov, wat drie keer zo lang duurt.

Of je paait hem gewoon met iets wat hij heel erg leuk of lekker vindt. Werkt altijd.

6. Jullie geven elkaar andere cadeau’s en op andere tijdstippen

Die parfum geef je hem gewoon zomaar een keer, tussendoor. En als hij jarig is, tja, wat valt er dan nog eens te geven? Dat geluidssysteem heeft hij al, net als dat horloge en die portemonnee.

Daarom geven jullie elkaar vooral belevenissen. Jullie gaan het liefst wat leuks doen. Een weekendje weg, varen, het kan van alles zijn. En op die manier heb jij er zelf ook profijt van, haha.

7. Je kan je een leven zonder hem niet voorstellen

Een paar jaar geleden was je nog alleen. Zonder hem. Deed je alles alleen. Maar nu moet je er niet meer aan denken. En ondanks dat je onafhankelijk genoeg bent om heus wel je eigen boontjes te kunnen doppen wil je er echt niet aan denken. Hij is degene met wie je wakker wordt en met wie je gaat slapen en het is akelig stil en rustig als hij er niet is.

Jullie zijn aan elkaar gewend geraakt. Jullie spreken de dag door, vertellen aan elkaar wat jullie denken en je kan alles bij hem kwijt. Hij kent je inmiddels door en door en dat is gewoon het meest fantastische gevoel in de wereld dat er is.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen?

Reageer op artikel:
Deze 7 dingen begrijp je alleen als je een lange relatie hebt
Sluiten