Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 18 mrt 2019

Deze 7 dingen herkennen alléén meisjes met de zachte G

Daar waar je wiegje staat bepaalt in zekere mate wie bent en daarmee ook de manier waarop je spreekt. In jouw geval is dat niets minder dan de zachte G, die sinds je eerste woordje 'gezelligheid' nooit weer is verdwenen. Wedden dat alleen jij dit herkent?

1. Je verraadt dírect waar je vandaan komt

Je hoeft je mond maar open te trekken en je verraadt direct waar je vandaan komt, oeps…

2. Toch vraagt iedereen het alsnog

Want ze vinden het blijkbaar belangrijk om de bevestiging te krijgen dat ze inderdaad te maken hebben met een ware Brabo of Limbo. Het liefst horen ze ook uit welk dorp je komt dat ze toch niet kennen.

3. Iedereen vindt je schattig

Blijkbaar is de zachte G een ware verleiding voor het mannenvolk. Ze vertellen je dan ook dat het het écht heel schattig is. Je wordt vaak ook versierd met een soort gelijke openingszin als deze: ‘Weet je wel dat jullie accent is verkozen tot meest sexy accent van Nederland?’ . Yes, dank je wel.

4. Je wordt áltijd nagepraat

Zinnen zoals: ‘Ik ga gewoon gezellig naar Brabant’ worden veelvuldig gepagegaaid. Je bent er ondertussen wel aan gewend en laat het maar gebeuren. Stiekem voel je je vereerd.

5. Als je een borrel op hebt wordt ‘ie nog duidelijker

Tja, je probeert af en toe wel om een beetje ABN te spreken wat je behoorlijk goed lukt, maar als je dan een paar wijntjes op hebt dan wordt die zachte G steeds duidelijker. Uiteraard wordt dit ter plekke, of de volgende dag nog even benadrukt door je gezelschap.

6. ‘Het meisje met de zachte G’ bedoelen ze jou mee

Het is bijna als een soort bijnaam. Helemaal als je uiteindelijk meer naar het Noorden van het land verhuist. Daar is de zachte G uniek. Wees trots. Jij hebt iets wat jou onderscheidt.

7. Je zal die zachte G nóóit kwijtraken

Soms misschien een beetje irritant, maar stiekem is de zachte G ook wel een zegen om te hebben. Er wordt namelijk áltijd positief op gereageerd. Koester daarom vooral de zachte G én vergeet nooit waar je vandaan komt.

LEES OOK:Deze 7 voordelen hebben alleen meisjes uit het zuidenDeze 7 voordelen hebben alleen meisjes uit het zuiden

Reageer op artikel:
Deze 7 dingen herkennen alléén meisjes met de zachte G
Sluiten